Terug naar overzicht

De kracht van de natuur in Purasana’s aloë vera gel

De kracht van de natuur in Purasana’s aloë vera gel
Manon
8-11-2023
0 Reacties
Aloë vera gel verzorging

Purasana's aloë vera gel is een vetplant oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten. De vlezige bladeren van de plant houden water en nutriënten vast. Hierdoor is aloë vera een veelzijdige en deugddoende stof voor de huid.

De plant heeft een hydraterende werking, maar werkt ook ontsmettend en is daardoor goed voor huidwondjes en ontstekingen. Aloë vera gel is een must-have, het hele jaar door!

Aloë vera gel verzacht zonnebrand

De zon stimuleert aanmaak van de gelukshormonen endorfine en serotonine. Logisch dat je je zo goed voelt door een dag in de zon. Maar heb je je ook goed ingesmeerd? Zelfs het kleinste plekje dat je per ongeluk vergeet kan een pijnlijke rode plek nalaten. Gelukkig kan aloë vera smeren helpen om de zongebrande huid te verzachten en het helingsproces in gang te zetten.

Aloë vera gel verlicht jeuk door insecten

Of je nu gaat kamperen of gezellig picknickt in de tuin de kans is groot dat je hem tegenkomt of zelfs voelt. De zomer is namelijk het seizoen voor de eikenprocessierups. Hoe meer warme dagen, hoe groter de kans op eikenprocessierupsen (of andere insecten) in de tuin. De super kleine micro-haren van de rups verspreiden zich door de lucht en irriteren de huid of zorgen voor vervelende jeuk.

Wat moet je doen als je in aanraking bent gekomen?

  • Stap 1: Was je kledij op 60 °C zodat de brandharen worden weggespoeld.
  • Stap 2: Bekijk de bultjes op de huid, plak ze goed af met plakband om zo vervolgens de achtergebleven haartjes te verwijderen.
  • Stap 3: Gebruik aloë vera gel om een irritatie, roodheid en huiduitslag te kalmeren en te verzorgen. Mag meerdere keren per dag worden aangebracht op een gereinigde huid.

Aloë vera voedt een door kou geïrriteerde huid

Koude lucht kan droogheid en schraalheid van de huid veroorzaken, met irritatie en roodheid als resultaat als je de huid niet tijdig hydrateert. Aloë vera staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van irritaties veroorzaakt door kou en wind. Breng eenvoudig wat aloë vera gel aan op de geïrriteerde plekken en bevorder zo huidherstel.

aloë vera essentiële olie

Natuur of met essentiële olie?

Purasana heeft ook een aloë vera gel variant verrijkt met de essentiële oliën van citroen en rozemarijn. Citroenolie staat bekend om zijn verfrissende en opwekkende geur, terwijl rozemarijnolie antioxiderende eigenschappen heeft. Deze oliën kunnen extra voordelen bieden, zoals het stimuleren van de bloedsomloop en het verbeteren van de algehele huidconditie.

Optimaal gebruik van aloë vera gel het hele jaar door

Om de voordelen van aloë vera gel maximaal te benutten, is het belangrijk om het product correct te gebruiken. Hier zijn enkele handige tips voor optimaal gebruik, ongeacht het seizoen:

  1. Consistentie is key: Breng aloë vera gel regelmatig aan, vooral na blootstelling aan de zon of koude weersomstandigheden. Dit helpt niet alleen bij het herstellen van beschadigde huid, maar houdt de huid ook gehydrateerd en gezond.
  2. Koel bewaren: Bewaar aloë vera gel in de koelkast voor een extra verkoelend effect. Dit werkt vooral verlichtend bij zonnebrand of een geïrriteerde huid. De verfrissende sensatie helpt om ongemakken snel te verlichten.
  3. Combineer met andere natuurlijke ingrediënten: Experimenteer met het mengen van aloë vera gel met andere natuurlijke ingrediënten zoals honing of komkommer. Dit kan de hydraterende en kalmerende eigenschappen versterken, waardoor je huid nog meer profiteert.
  4. Test op gevoelige huid: Als je nieuw bent met het gebruik van aloë vera gel, test dan eerst op een klein deel van je huid om mogelijke allergische reacties te voorkomen. Aloë vera is over het algemeen mild, maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn, vooral als je de variant met essentiële olie gebruikt.

Door deze tips te volgen, kun je het hele jaar door genieten van de veelzijdige voordelen van aloë vera gel en je huid gezond en stralend houden, ongeacht de weersomstandigheden.

Aloe Vera Gel met Essentiële Oliën
50% Korting
Aloe Vera Gel met Essentiële Oliën
4,7 sterren
(3)
Vanaf € 8,93
Bekijk product

Lees ook

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

Graspoeders en grassappoeders zoals tarwe en gerst bieden waardevolle gezondheidsvoordelen bieden, maar verschillen significant in verwerking, voedingswaarde en gebruik. Ontdek welke vorm jij nodig hebt!

Lees meer Lees meer
2 Rode Liefdessmoothies

2 Rode Liefdessmoothies

Liefde gaat door de maag - het is een cliché. Maar met een fruitige smoothie met rode superfoods doe jij jezelf en je lief echt wel plezier. Met toegankelijke ingrediënten!

Lees meer Lees meer
Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Wat is er beter dan verse frietjes op het menu? Op je ze nu bereidt met gewone of zoete aardappelen, klaargemaakt in kokosolie smaken ze extra knapperig!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"De kracht van de natuur in Purasana’s aloë vera gel"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties