Filters

Geschikt voor

Waarvoor

Kurkuma bevat verschillende verbindingen die ook wel curcuminoïden worden genoemd. Curcumine is de belangrijkste curcuminoïde en de werkzame stof van kurkuma. Deze stof zorgt dus voor de positieve eigenschappen van kurkuma. Het maag-darm kanaal is beter in staat vloeibare curcumine op te nemen. Daarom wordt er aanbevolen om te kiezen voor een vloeibare curcumine of voor capsule vorm met vloeibare curcumine.

Curcuma Joint flexibility
Curcuma Joint flexibility
Curcuma Joint flexibility
4 sterren
(2)
Curcuma Digestive comfort
Curcuma Digestive comfort
Curcuma Digestive comfort

Effect van curcumine
Uit onderzoek is blijkt dat curcumine veel positieve effecten op het lichaam heeft:

  • Curcumine helpt als antioxidant het lichaam beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf
  • Curcumine helpt de gewrichten soepel te houden
  • Curcumine bevordert de spijsvertering

Opname van curcumine door het lichaam
Wanneer je kurkuma binnenkrijgt, krijg je dus ook de werkzame stof curcumine binnen. Het is echter niet zo dat je door alleen het toevoegen van kurkuma aan gerechten, je al voldoende curcumine binnenkrijgt. Dat komt omdat curcumine niet zo makkelijk wordt opgenomen door het lichaam. Ook breekt de lever curcumine af. Het toevoegen van het kruid aan je voeding is dus niet zo effectief. Kurkumapoeder uit de supermarkt bevat namelijk maar 2 tot 3% curcumine.

Curcumine en zwarte peper
Uit onderzoek is gebleken dat de opname van de werkzame stof curcumine verbeterd in combinatie met zwarte peper (peperine). Door het toevoegen van zwarte peper, verbetert de opname van kurkuma met een factor van 20.

Vloeibare kurkuma
Het maag-darm kanaal is beter in staat vloeibare curcumine op te nemen. Daarom wordt er aanbevolen om te kiezen voor een vloeibare curcumine of voor capsule vorm met vloeibare curcumine.