Purasana logo

Purasana Kokosmeel

Filteren
Waarom kokosmeel?

Kokosmeel wordt gemaakt van het vlees van verse kokosnoten. Vervolgens wordt het gedroogde vlees geraspt. Je houdt kokosmeel over. Kokosmeel heeft een lichte smaak van kokos maar niet overheersend. Dus wees niet bang om te bakken met kokosmeel, dit heeft geen overheersende kokossmaak.

Kokosmeel bevat daarnaast eiwitten en een hoog percentage aan voedingsvezels. Het is koolhydraatarm, glutenvrij en heeft een lage glycemische idex. Ideaal dus voor mensen met een insulineresistentie.

Hoge kwaliteit kokosmeel

De boeren in Sri Lanka nemen de sociale verantwoordelijkheid erg serieus en werken volgens de hoge Fairtrade voorwaarden. Fairtrade is een alternatieve manier van handelsvoering die, anders dan de conventionele handel, gebaseerd is op samenwerkingsverbanden tussen producenten en consumenten. Boeren die volgens de Fairtrade voorwaarden kunnen verkopen, krijgen een betere prijs en betere handelsvoorwaarden. Hiermee kunnen ze hun levensstandaard optrekken en hebben ze betere toekomstperspectieven. Fairtrade biedt consumenten een krachtig middel om armoede te bestrijden tijdens hun dagelijkse aankopen.