Purasana logo

Purasana Kokosschilfers

Filteren
Waarom Purasana Kokosschilfers?

Purasana biedt biologische, fairtrade gedroogde kokosschilfers aan in medium en fijn formaat. De gedroogde kokoksschilfers zijn gemaakt van het vruchtvlees van de Sri Lankese kokosnoten. Ze worden gedroogd en dus niet gefrituurd.

Hoge kwaliteit kokoksschilfers

De boeren in Sri Lanka nemen de sociale verantwoordelijkheid erg serieus en werken volgens de hoge Fairtrade voorwaarden. Fairtrade is een alternatieve manier van handelsvoering die, anders dan de conventionele handel, gebaseerd is op samenwerkingsverbanden tussen producenten en consumenten. Boeren die volgens de Fairtrade voorwaarden kunnen verkopen, krijgen een betere prijs en betere handelsvoorwaarden. Hiermee kunnen ze hun levensstandaard optrekken en hebben ze betere toekomstperspectieven. Fairtrade biedt consumenten een krachtig middel om armoede te bestrijden tijdens hun dagelijkse aankopen.

Hoe wordt de kokosschilfers bereidt?

Het vruchtvlees wordt met een speciaal mes van de schil verwijderd en in de vorm van een bol gesneden. De kokosballen worden vervolgens opengesneden om het water af te voeren en grondig gewassen om de suikers te verwijderen. Daarna wordt de kokos voor 90 seconden geblancheerd om bacteriën te doden. De kokos wordt voor 45 minuten in een hetelucht droger bij een temperatuur van ongeveer 80 tot 90 graden gedroogd en daarmee het vochtgehalte tot onder de 3% te verlagen.