Terug naar overzicht

13 geheimen voor vol en glanzend haar

13 geheimen voor vol en glanzend haar
Flinndal
3-7-2019
0 Reacties

13 tips voor mooi haar

Glanzend en vol haar is iets wat we allemaal willen, toch gebeurt dit niet vanzelf. Er zijn zaken die je beter kunt vermijden om gezonde lokken te verkrijgen. In deze blog geven we je enkele tips om je haar op zijn best te houden.


De beste haarverzorging

Je haar is je beste vriend, dus behandel het met liefde. Wij geven je hieronder 8 tips hoe je dit gemakkelijk kunt doen.


  1. Gebruik een kam met flexibele bolletjes aan het eind, die beschadigen je haar veel minder dan natuurlijke borstels.

  2. Kam je haar niet als het nog nat is. Het is dan het meest breekbaar en zo trek je nog meer haren uit, wat de beschadiging groter maakt. Voorkom schade en gespleten haarpunten en wacht tot je haren helemaal droog zijn. Je kunt ook voor het douchen borstelen.

  3. Elke dag je haren wassen is absoluut niet nodig, Integendeel, een paar keer per week je haar wassen is ruim voldoende. Het is mogelijk dat je haar uitdroogt en gemakkelijk breekt als je het te vaak wast.

  4. Probeer je haar zo min mogelijk te föhnen. Dit kan je haar ernstig beschadigen. Als je toch niet zonder kan, doe het dan minstens 30 cm van je haar af en wacht tot je haar voor zo’n zestig procent droog is. Kost misschien wat meer tijd, maar je lokken zullen je dankbaar zijn.

  5. Je haar wassen met koud water is gezond. Koud water sluit immers automatisch je haarschubben af waardoor het haar er minder dof en pluizig zal uitzien.

  6. Je haar kan sneller breken als je na het douchen je haar uitwringt of te strak in een handdoek draait. Je kunt beter je haar zachtjes droog deppen met een handdoek.

  7. Kleuren is niet goed voor je haar. Het zorgt ervoor dat de zwavel uit je haar verdwijnt. Zwavel is belangrijk want zo droogt je haar niet uit.

  8. Stress kan zorgen voor haaruitval. Stress verhoogt de aanmaak van cortisol in je lichaam. Dit is een stresshormoon dat interactie heeft met andere hormonen, zoals adrenaline. Om haaruitval te vermijden in stressvolle periodes is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan een gezonde levensstijl. Drink daarom genoeg water, zorg voor voldoende beweging en voldoende nachtrust.

Belangrijke voedingsstoffen voor je haar

Er kruipt helemaal niet zoveel tijd in je haar goed verzorgen. Goede voeding is heel belangrijk voor je haardos. Deze manieren kunnen je gemakkelijk op weg helpen:

  1. Haar bestaat voornamelijk uit proteïnevezels die beschadigd kunnen raken als gevolg van veelvuldig wassen met shampoo. Producten die proteïne bevatten (zoals producten met soja, haver of tarwe) kunnen de haarstructuur verbeteren en brengen de glans van gezond haar terug. Ook kun je je haar wassen met proteïne shampoo.

  2. Je kunt je lokken ook doen stralen door vitamine B te nemen. Zo is vitamine B namelijk goed voor het behoud van sterke en glanzende haren.

  3. Mooi haar begint bij gezonde voeding. Zalm is bijvoorbeeld een uitstekende bron van omega 3 vetzuren. Deze zijn belangrijk voor een gezonde hoofdhuid en een glanzende haardos.

Voedingssupplementen voor het haar

Gelukkig zijn er ook nog voedingssupplementen die je kunnen helpen bij gezond haar, zo krijg je nog sneller een glanzende haardos.

  • Brandnetel

    Als je gezond haar wilt, kunnen supplementen je daar zeker bij helpen. De Purasana vitamines voor huid, haar en nagels dragen bij aan sterk en gezond haar. Brandnetel bevat vitamine B2, vitamine B5 en foliumzuur. Hierdoor is brandnetel ideaal om haargroei te bevorderen en haaruitval te voorkomen, het heeft een remineraliserende werking en versterkt dus de haardos.


  • Heermoes

    Heermoes is een plant die ook wel bekend staat als paardenstaart. Het extract van deze plant zit boordevol vitaminen en mineralen, zoals calcium, magnesium en ijzer. Ook bevat het vezels en silicium. Dit is alles wat je lokken nodig hebben. Heermoes bevordert de haargroei en helpt de conditie van het haar te verzorgen.


  • Clean & Green Skin-hair-nails

    Clean & Green Skin-hair-nails zijn voedingssupplementen gemaakt uit plantaardige plantenextracten. Dit 100% vegan voedingssupplement bevat silicium, zink en biotine waardoor het een positief effect heeft op huid, haar en nagels.

Aanbevolen producten

Beauty smoothie
Beauty smoothie
5 sterren
(2)
Vanaf € 11,50
Bekijk product
Feel Beautiful collageenpoeder watermeloen
Feel Beautiful collageenpoeder watermeloen
4,4 sterren
(11)
Vanaf € 26,95
Bekijk product
Feel Beautiful Collageenpoeder Braambes
Feel Beautiful Collageenpoeder Braambes
5 sterren
(5)
Vanaf € 34,95
Bekijk product
Feel Flexible collageen supplement citroen
Feel Flexible collageen supplement citroen
5 sterren
(6)
Vanaf € 29,95
Bekijk product
Feel Beautiful Vegan Collageen Booster Blauwe Bes
Feel Beautiful Vegan Collageen Booster Blauwe Bes
5 sterren
(5)
Vanaf € 29,95
Bekijk product

Lees ook

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

Graspoeders en grassappoeders zoals tarwe en gerst bieden waardevolle gezondheidsvoordelen bieden, maar verschillen significant in verwerking, voedingswaarde en gebruik. Ontdek welke vorm jij nodig hebt!

Lees meer Lees meer
2 Rode Liefdessmoothies

2 Rode Liefdessmoothies

Liefde gaat door de maag - het is een cliché. Maar met een fruitige smoothie met rode superfoods doe jij jezelf en je lief echt wel plezier. Met toegankelijke ingrediënten!

Lees meer Lees meer
Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Wat is er beter dan verse frietjes op het menu? Op je ze nu bereidt met gewone of zoete aardappelen, klaargemaakt in kokosolie smaken ze extra knapperig!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"13 geheimen voor vol en glanzend haar"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties