Filters

Doelen

Vitaminen

Mineralen

Type

Dieetwensen

Labels

Vitamine complex / Nutraceuticals

De nutraceutical supplementen ondersteunen de gezondheid op een natuurlijke manier via doeltreffende en wetenschappelijk onderbouwde formules. De nutraceuticals komen in een handige maandverpakking en zijn gemakkelijk in gebruik. Meer over de betekenis van nutraceuticals.

PuraSleep
PuraSleep
PuraSleep
5 sterren
(5)
Nutraceutical supplement. 5-in-1 natuurlijk slaapmiddel. 30 vegecaps. Met melatonine, valeriaan en citroenmelisse.
€ 15,95
PuraFlex
PuraFlex
PuraFlex
4,7 sterren
(3)
Nutraceutical supplement. 6-in-1 complex voor gewrichten en spieren. 30 vegecaps. Met kurkuma en boswellia.
€ 21,95
PuraWomen
PuraWomen
PuraWomen
5 sterren
(3)
Nutraceutical supplement. 6-in-1 supplement bij de menopauze en overgang. 30 vegecaps. Met salie tegen nachtelijk zweten.
€ 21,95
PuraZen
PuraZen
PuraZen
5 sterren
(2)
Nutraceutical supplement. 7-in-1 complex tegen stress & vermoeidheid. 30 vegecaps. Met ashwagandha en rhodiola.
€ 21,95
PuraMen
PuraMen
PuraMen
5 sterren
(2)
Nutraceutical supplement. 7-in-1 supplement om de prostaat gezond te houden. 60 vegecaps. Met zaagpalm en lycopeen.
€ 19,95
PuraRespir
PuraRespir
15% Korting
PuraRespir
5 sterren
(3)
Nutraceutical supplement. 10-in-1 complex voor luchtwegen en weerstand. 30 vegecaps. Met quercetine, scutellaria en kurkuma.
€ 15,95 € 13,56
PuraBrain
PuraBrain
PuraBrain
5 sterren
(6)
Nutraceutical supplement. 5-in-1 complex voor geheugen & concentratie. 30 vegecaps. Met bacopa, ashwagandha en vitamine B.
Tijdelijk niet leverbaar
PuraCardio
PuraCardio
PuraCardio
5 sterren
(2)
Nutraceutical supplement. 6-in-1 supplement voor hart & bloedvaten. 30 vegecaps. Hartondersteuning met druivenpit en knoflook.
Tijdelijk niet leverbaar
PuraD-Tox
PuraD-Tox
15% Korting
PuraD-Tox
5 sterren
(1)
Nutraceutical supplement. 11-in-1 complex voor leverfunctie en spijsvertering. 30 vegecaps. Met artisjok, mariadistel en choline.
€ 12,95 € 11,01

Wat zijn nutraceuticals?

Voor de definitie van nutraceuticals moeten we terug naar 1989. De Amerikaanse arts Stephen L. DeFelice verwees toen voor het eerst naar de term ‘nutraceuticals’, die een samentrekking van de Engelse woorden ‘nutrition’ (= voeding) en ‘pharmaceuticals (= geneesmiddelen) is.

Voor de filosofie moeten we heel wat verder terug in de tijd naar de bekendste Griekse dokter Hippocrates. Hij zag voeding als medicijn om lichamelijk en mentaal gezond te blijven.

Nutraceuticals zijn afgeleiden van voeding die een basis voedingswaarde (vetten, eiwitten, koolhydraten) combineren met gezonde extraatjes (vitamines en mineralen). Nutraceuticals is een parapluterm voor o.a. nutriënten, plantenextracten of supplementen.

Wat zijn de voordelen van nutraceuticals?

Nutraceuticals worden preventief ingezet om de gezondheid te verbeteren. Ze zouden zo helpen om het verouderingsproces te vertragen, chronische ziekten te helpen voorkomen en de levensverwachting te verhogen.

Verwacht natuurlijk geen wondermiddel om ernstige ziekten te genezen. Het grootste voordeel van nutraceuticals is dat ze de gezondheid ondersteunen zonder ongewenste neveneffecten.

Mag ik nutraceuticals nemen als ik mij gezond voel?

Veel mensen verstaan onder gezondheid, de afwezigheid van ziektesymptomen. Maar heb je al eens nagedacht over de slopende vermoeidheid die je soms zomaar ervaart? Of de moeilijk uit te spreken ingrediënten op je diepvriesmaaltijd? Net daarom kan het interessant zijn om nutraceuticals te nemen, ook al voel je je schijnbaar gezond.

Zijn nutraceuticals natuurlijk?

Ja, nutraceuticals zijn natuurlijk. Zo bevatten de nutraceuticals geen glansmiddelen, bevochtigingsmiddelen, stabilisatoren, kleurstoffen of zoetstoffen. De supplementen zitten bovendien in een plantaardig jasje van cellulose. Purasana wil met haar supplementen altijd zo dicht mogelijk bij haar natuurlijke origine blijven.