Filters

Geschikt voor

Keurmerken

Waarvoor

Soort

Smaken

Kombucha is een gefermenteerde groene thee. De organische bron van levende culturen bevordert de spijsvertering. Een heerlijk licht sprankelende drank voor elk moment van de dag. Kies voor Purasana Kombucha naturel of met gember smaak.

Meer lezen over kombucha? Je leest het onder het assortimentsoverzicht.

Kombucha natural
Kombucha natural
Kombucha natural
4,7 sterren
(3)
Vanaf € 2,95
Bekijk product
Kombucha fresh ginger
Kombucha fresh ginger
Kombucha fresh ginger
5 sterren
(2)
Vanaf € 2,95
Bekijk product

Je vraagt je misschien af wat kombucha is en waar het goed voor is. We geven je op deze pagina alle informatie over deze heerlijke groene thee.

Inhoudsopgave


Wat is kombucha?

Authentieke kombucha is een groene thee, gefermenteerd met behulp van een “scoby” wat staat voor: Symbiotic Culture Of friendly Bacteria and Yeasts. Oftewel: symbiotische cultuur van bacteriën en schimmels.


Hoe ontstaat kombucha?

De cultuur van bacteriën en schimmels groeit in een thee-infusie (oplossing van groene thee of een andere theesoort en suiker) en zet suiker door natuurlijke gisting om in organische zuren en koolstofdioxide. Tegelijkertijd produceert kombucha heel wat andere stoffen die het menselijk lichaam ontgiften en voeden, zoals gluconzuur, melkzuur en foliumzuur. De uiteindelijke mix is rijk aan vitamine B en een hele reeks probiotica (zoals de nuttige bacteriën Lactobacillus acidophilus en S. boulardii).


Wanneer drink ik kombucha?

Kombucha is een lekkere dorstlesser die geschikt is voor elk moment van de dag. Open het flesje, schenk de kombucha in een glas en laat een paar seconden 'rusten'. Als je vindt dat er te veel koolzuur in zit, kun je de kombucha het beste even walsen in het glas.


Waar smaakt kombucha naar?

Kombucha Natural wordt gemaakt op basis van het klassieke recept – groene thee, suiker en gefilterd water. Het is daarom licht sprankelend met een neutrale smaak. Kombucha Gember is gemaakt van de Naturel versie verrijkt met extra kruiden en smaakt licht naar gember.


Waarom moet ik kombucha koud bewaren?

Kombucha is een levende drank en moet daarom met zorg behandeld worden. Bewaar het flesje op een koele plek uit de zon, bij voorkeur in de koelkast. In warme flessen treedt meestal meer koolzuur - vorming op. Wij raden aan om de drank gekoeld te drinken. Geopende flessen moeten in de koelkast bewaard worden.