Terug naar overzicht

Alles over cacao

Alles over cacao
Manon
2-4-2021
0 Reacties
Cacao Purasana

ONZE CACAO BONEN EN NIBS

In Peru wordt al sinds de oudheid een aromatische cacao genaamd "Cacao de Aroma" verbouwd. Recent onderzoek in de Peruaanse Amazone toont aan dat Peru aan de oorsprong staat van deze cacaosoort.

In tegenstelling tot commerciële chocolade, is rauwe cacao, in de vorm van bonen, nibs of poeder, zeer gunstig voor de gezondheid, aangezien er veel vitamines en mineralen in deze tropische vrucht zitten. Cacao is van nature een bron van ijzer, kalium, calcium, fosfor, magnesium en zink, en het is zeer rijk aan antioxidanten, wat de huid ten goede komt en veroudering vertraagt.

Cacao heeft een stimulerend en ontspannend effect op het menselijk lichaam met natuurlijke voedingsstoffen die belangrijk zijn voor ons mentaal welzijn. Dankzij deze eigenschappen is rauwe cacao een natuurlijk antidepressivum, dat een goed humeur en geluk kan veroorzaken, en zelfs als afrodisiacum kan werken. Cacao bevat ook aanzienlijke hoeveelheden theobromine, wat het centrale zenuwstelsel en het hart stimuleert, spieren ontspant en bloedvaten verwijdt. Bovendien bevat deze tropische vrucht veel vezels, wat essentieel is voor een gezonde spijsvertering.

In tegenstelling tot andere cacaoproducerende landen, wordt Peru gekenmerkt door veel kleine boeren die een familiebedrijf hebben, in plaats van grote plantages. Ze verbouwen cacao met veel zorg en aandacht met behulp van duurzame landbouwpraktijken. Peru is zelfs de op één na grootste producent van biologische cacao en de eerste producent van fairtrade cacao ter wereld.

Cacao Peru

Peru is erkend als een wereldwijde leider wat betreft de productie van Superfoods, welke in populariteit toenemen over de hele wereld dankzij hun unieke smaken en speciale eigenschappen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn vooral de geografische en klimatologische kenmerken die je in Peru kunt vinden, en die een positieve impact hebben op de landbouw. Bijvoorbeeld, Peru heeft 28 van de 32 bestaande klimaatzones ter wereld. Dit zorgt ervoor dat Peru het hele jaar door een uitgebreid aanbod van producten aan kan bieden.

Map Peru
Het productiegebied van cacao in Peru © PROMPERU
Meer info : peru.info/en-us/superfoods/detail/super-cacao

Tags

Promperu

Lees ook

Hugo Mocktail

Hugo Mocktail

Op zoek naar een alcoholvrije variant van de Hugo Cocktail? Probeer de versie van Purasana met aloë verasap en vlierboesemsiroop.

Lees meer Lees meer
Groene aloë vera sap smoothie

Groene aloë vera sap smoothie

Zin in een vitaminerijke smoothie? Ontdek de groene aloë vera smoothie met aardbeien!

Lees meer Lees meer
Frisse aloë vera gel met kokos en komkommer

Frisse aloë vera gel met kokos en komkommer

Op zoek naar een verfrissende alcoholvrije cocktail? De aloë vera mocktail met kokos en komkommer is iets voor jou!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties