Terug naar overzicht

Alles over camu camu

Alles over camu camu
Manon
2-4-2021
0 Reacties
Purasana Camu Camu

ONZE SUPER CAMU CAMU

Camu camu is een inheemse vrucht die groeit op de oevers van rivieren en op overstroombare plaatsen in het Amazoneregenwoud. We kunnen deze vrucht herkennen door zijn kleine formaat en zijn zurige smaak. Dankzij het hoge gehalte vitamine C, tot wel 30 keer meer dan een sinaasappel, net als het hoge aantal antioxidanten, is de populariteit van de vrucht enorm toegenomen en is het één van de meest trendy Superfoods van deze tijd.

Vroeger gebruikte de inheemse bevolking in de Peruaanse Amazone de vrucht als natuurlijk geneesmiddel voor verschillende ziekten. Tegenwoordig is het aangetoond dat camu camu een natuurlijke bron van o.a. magnesium, calcium, ijzer, en koper is, wat een gunstig effect heeft op het fysieke en mentale welzijn. Dankzij zijn hoge gehalte vitamine C helpt de vrucht ook bij de ondersteuning van het afweersysteem, bijvoorbeeld met betrekking tot virale ziektes. Ook is camu camu rijk aan antioxidanten die de oxidatie van moleculen kan vertragen of voorkomen, wat bijdraagt aan een vertraging van de natuurlijke veroudering.

Ook op mentaal niveau is camu camu heilzaam. Zo kan het de productie van serotonine -of het gelukshormoon- ondersteunen, wat het gevoel van algemene welzijn en geluk een boost kan geven. Daarom heeft de vrucht een zeer goede reputatie opgebouwd en heeft het een plaats kunnen innemen in de markt als één van de verrukkelijkste en meest veelzijdige Superfoods die er zijn.

Peru is erkend als een wereldwijde leider wat betreft de productie van Superfoods, welke in populariteit toenemen over de hele wereld dankzij hun unieke smaken en speciale eigenschappen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn vooral de geografische en klimatologische kenmerken die je in Peru kunt vinden, en die een positieve impact hebben op de landbouw. Bijvoorbeeld, Peru heeft 28 van de 32 bestaande klimaatzones ter wereld. Dit zorgt ervoor dat Peru het hele jaar door een uitgebreid aanbod van producten aan kan bieden.

Peru
Het productiegebied van camu camu in Peru © PROMPERU
Meer info : peru.info/en-us/superfoods/detail/super-camu-camu

Tags

Promperu

Lees ook

Hugo Mocktail

Hugo Mocktail

Op zoek naar een alcoholvrije variant van de Hugo Cocktail? Probeer de versie van Purasana met aloë verasap en vlierboesemsiroop.

Lees meer Lees meer
Groene aloë vera sap smoothie

Groene aloë vera sap smoothie

Zin in een vitaminerijke smoothie? Ontdek de groene aloë vera smoothie met aardbeien!

Lees meer Lees meer
Frisse aloë vera gel met kokos en komkommer

Frisse aloë vera gel met kokos en komkommer

Op zoek naar een verfrissende alcoholvrije cocktail? De aloë vera mocktail met kokos en komkommer is iets voor jou!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties