Terug naar overzicht

Alles over lucuma

Alles over lucuma
Manon
2-4-2021
0 Reacties
Lucuma Purasana

ONZE SUPER LUCUMA

Lucuma is een vrucht afkomstig uit Peru die al in de tijd van de Inca’s veel werd gebruikt dankzij zijn energieke eigenschappen. Vandaar dat men in Peru de vrucht ook wel kent als “el oro de los incas” of het goud van de Inca’s. Lucuma heeft veel belangrijke vitaminen en mineralen die de vitaliteit stimuleren, en daarnaast is het ook ideaal te gebruiken als natuurlijke zoetstof.

De vrucht komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte in Peru en wordt vaak gebruikt als natuurlijke smaakmaker in snoep en desserts. Desalniettemin heeft lucuma een belangrijke positie in kunnen nemen tussen de andere Superfoods door de verscheidenheid aan nutriënten die je kunt vinden in deze vrucht. Dankzij het hoge aantal vezels en antioxidanten draagt lucuma bij aan de reparatie en groei van onze cellen, wat weer bijdraagt aan een goede verzorging van de huid, terwijl het de ouderdomskenmerken vertraagt. Ook heeft de vrucht een hoog gehalte aan kalium, wat goed is voor een gezonde werking van het hart en bloedvaten.

Daarnaast is lucuma rijk aan vitamine B3, wat de spierontwikkeling en het spijsverteringsstelsel ondersteunt, en ook een positief effect heeft op de mentale gezondheid, aangezien de vitamine helpt bij het gezond houden van het zenuwstelsel. Bovendien zijn de aanwezige vitamine A en C essentieel voor een gezond afweersysteem.
En jij, heb jij lucuma al toegevoegd aan je dieet?

Peru is erkend als een wereldwijde leider wat betreft de productie van Superfoods, welke in populariteit toenemen over de hele wereld dankzij hun unieke smaken en speciale eigenschappen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn vooral de geografische en klimatologische kenmerken die je in Peru kunt vinden, en die een positieve impact hebben op de landbouw. Bijvoorbeeld, Peru heeft 28 van de 32 bestaande klimaatzones ter wereld. Dit zorgt ervoor dat Peru het hele jaar door een uitgebreid aanbod van producten aan kan bieden.

Map Peru
Het productiegebied van lucuma in Peru © PROMPERU
Meer info : peru.info/en-us/superfoods/detail/super-lucuma

Tags

Promperu

Lees ook

Hugo Mocktail

Hugo Mocktail

Op zoek naar een alcoholvrije variant van de Hugo Cocktail? Probeer de versie van Purasana met aloë verasap en vlierboesemsiroop.

Lees meer Lees meer
Groene aloë vera sap smoothie

Groene aloë vera sap smoothie

Zin in een vitaminerijke smoothie? Ontdek de groene aloë vera smoothie met aardbeien!

Lees meer Lees meer
Frisse aloë vera gel met kokos en komkommer

Frisse aloë vera gel met kokos en komkommer

Op zoek naar een verfrissende alcoholvrije cocktail? De aloë vera mocktail met kokos en komkommer is iets voor jou!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties