Terug naar overzicht

Alles over maca

Alles over maca
Manon
2-4-2021
0 Reacties
Purasana Maca

ONZE SUPER-MACA

Het Andesgebergte van Peru is de oorsprong van maca, een wortel met verrassende voordelen voor de gezondheid, waardoor het een plaats heeft gekregen in de exclusieve familie van Superfoods.

Sinds de oudheid hebben lokale gemeenschappen in de Andes van Peru voedingsmiddelen met zeer hoge nutritionele eigenschappen in hun dieet opgenomen om bij te dragen aan de levensomstandigheden op meer dan 3.500 meter boven zeeniveau. Maca is een wortel die grote hoeveelheden vitamine B, C, ijzer, calcium, magnesium, koper en zink bevat, wat grote belangstelling voor het product heeft opgewekt.

boeren in Peru

Bovendien draagt maca, dankzij zijn antioxidanten, bij aan de gezondheid van de stofwisseling en het hart en bloedvaten. Het heeft ook een positief effect op de fysieke prestaties, omdat de wortel gunstig kan zijn voor het handhaven van een goed energieniveau, vanwege het hoge eiwit- en hydraatgehalte. Maca wordt zelfs gezien als uitstekend afrodisiacum voor zowel mannen als vrouwen.

Daarom is maca een van de superfoods is die je niet mag missen in je dieet. Peru is erkend als een wereldwijde leider wat betreft de productie van Superfoods, welke in populariteit toenemen over de hele wereld dankzij hun unieke smaken en speciale eigenschappen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn vooral de geografische en klimatologische kenmerken die je in Peru kunt vinden, en die een positieve impact hebben op de landbouw. Bijvoorbeeld, Peru heeft 28 van de 32 bestaande klimaatzones ter wereld. Dit zorgt ervoor dat Peru het hele jaar door een uitgebreid aanbod van producten aan kan bieden.

Peru
Het productiegebied van maca in Peru © PROMPERU
Meer info : peru.info/en-us/superfoods/detail/super-maca

Tags

Promperu

Lees ook

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

Graspoeders en grassappoeders zoals tarwe en gerst bieden waardevolle gezondheidsvoordelen bieden, maar verschillen significant in verwerking, voedingswaarde en gebruik. Ontdek welke vorm jij nodig hebt!

Lees meer Lees meer
2 Rode Liefdessmoothies

2 Rode Liefdessmoothies

Liefde gaat door de maag - het is een cliché. Maar met een fruitige smoothie met rode superfoods doe jij jezelf en je lief echt wel plezier. Met toegankelijke ingrediënten!

Lees meer Lees meer
Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Wat is er beter dan verse frietjes op het menu? Op je ze nu bereidt met gewone of zoete aardappelen, klaargemaakt in kokosolie smaken ze extra knapperig!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties