Terug naar overzicht

Alles over spirulina

Alles over spirulina
Flinndal
19-6-2022
0 Reacties
spirulina

Wat is spirulina?

Spirulina is een van de oudste algensoorten. Het is bijna net zo oud als de aarde, zo’n 3,5 miljard jaar. Spirulina komt voornamelijk uit Mexico en Centraal- en Oost-Azië, en wordt dus gekweekt in gebieden waar de zon meer dan 320 dagen per jaar schijnt.

Spirulina werking

Spirulina is een eencellige blauwgroene zoutwateralg met een waanzinnig voedingsprofiel. Uniek aan spirulina is dat het fycocyanine bevat dat het algje een blauwe kleur geeft.

Groene spirulina bevat daarnaast chlorofyl, dit is het bladgroen waarmee de plant in staat is om licht op te vangen en om te zetten in energie. Dankzij de aanwezige chlorofyl kent deze eeuwenoude alg een zuiverende werking op de darmen, het lichaam en vormt het een uitstekende voedingsbodem voor de darmflora.

Welke vitamines in spirulina?

Spirulina is een ware vitaminebom en bevat 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Het is rijk aan vitamine A, C, E, K en de vitamines B1, B2, B3, B6 en B11.

Doordat spirulina groeit in zout water, dat rijk is aan mineralen, is de alg zelf ook rijk aan mineralen. Zo bevat het fosfor, magnesium, ijzer, kalium, zink, chroom, koper, selenium en calcium.

Net omdat spirulina zo rijk is aan onmisbare vitamines en mineralen, is de alg een krachtige energiebron voor het lichaam.

Ook bevat spirulina hoogwaardige en makkelijk opneembare en verteerbare eiwitten. Hierdoor is het een goed supplement voor vegetariërs en veganisten.

Waarom spirulina gebruiken?

Algen staan aan de basis van de voedselketen. Een spirulina supplement bestaat grotendeels uit eiwit. Dit is belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van weefsels, zoals de huid en spieren. Daarnaast bevat spirulina kleine hoeveelheden omega-3 en omega-6 vetzuren in een optimale verhouding.

Omdat spirulina ook antioxidanten bevat, kan de alg helpen bij het verwijderen van gifstoffen en vrije radicalen in het lichaam. Zo helpt chlorofyl de lever ontgiften en de darmflora terug in balans brengen.

Verder zou spirulina de bloedsuikerspiegel helpen stabiliseren, wat kan bijdragen tot een verminderde drang tot overmatig eten.

Welke vormen spirulina zijn er?

Spirulina is bekend in twee vormen: poeder en tabletten. Spirulina poeder gebruik je in smoothies, dranken of allerlei gerechten. Denk maar aan pasta, een saladedressing, shakes of yoghurt. Houd je niet echt van de smaak, dan kun je zeker opteren voor spirulina tabletten.

Hoe lang mag je spirulina gebruiken?

Je kan spirulina gebruiken zo lang als je maar wil. Spirulina wordt over het algemeen veilig beschouwd en heeft geen gekende neveneffecten. Raadpleeg je arts als je twijfelt over het gebruik van spirulina.

Spirulina poeder
25% Korting
Spirulina poeder
5 sterren
(1)
Vanaf € 14,85
Bekijk product
Spirulina Tabletten
20% Korting
Spirulina Tabletten
Vanaf € 18,72
Bekijk product
Spirulina raw powder
15% Korting
Spirulina raw powder
5 sterren
(3)
Vanaf € 11,01
Bekijk product

Lees ook

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

Graspoeders en grassappoeders zoals tarwe en gerst bieden waardevolle gezondheidsvoordelen bieden, maar verschillen significant in verwerking, voedingswaarde en gebruik. Ontdek welke vorm jij nodig hebt!

Lees meer Lees meer
2 Rode Liefdessmoothies

2 Rode Liefdessmoothies

Liefde gaat door de maag - het is een cliché. Maar met een fruitige smoothie met rode superfoods doe jij jezelf en je lief echt wel plezier. Met toegankelijke ingrediënten!

Lees meer Lees meer
Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Wat is er beter dan verse frietjes op het menu? Op je ze nu bereidt met gewone of zoete aardappelen, klaargemaakt in kokosolie smaken ze extra knapperig!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties