Terug naar overzicht

Collageen: eiwit voor een stralende huid

Collageen: eiwit voor een stralende huid
IsobelB
15-12-2022
0 Reacties
collageen huid

Je weet of je weet het niet, maar collageen is een onmisbaar onderdeel van jouw dagelijkse schoonheidsroutine. Is dit artikel lees je:


Collageen, wat is dat?

Het woord collageen is een samentrekking van de Griekse termen ‘kolla’ (= lijm) en ‘gennao’ (= ik vorm). Collageen is in essentie een lijmvormend eiwit dat de verschillende weefsels in je lichaam verbindt en versterkt. Het is een belangrijk onderdeel van je botten, spieren, pezen, kraakbeen en huid.

De link tussen collageen en vitamine C

Om collageen aan te maken, combineert je lichaam aminozuren uit eiwitrijk voedsel zoals vlees, vis, zuivelproducten en bonen. Die aminozuren zet het lichaam, met de hulp van o.a. vitamine C, om in collageen.

Sterker nog: zonder vitamine C als hulpstof kan het lichaam geen collageen vormen. Meer citrusvruchten, aardbeien, boerenkool, paprika's, papaja's, tomaten, peterselie, broccoli en spruitjes op het menu zetten, helpt je lichaam om zelf collageen aan te maken.

Wat doet collageen voor je huid?

Collageen houdt je huid stevig, soepel en gehydrateerd. Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam minder collageen, wat leidt tot een droge huid en de vorming van rimpels.

Ook een overmatige blootstelling aan de zon, roken, te veel alcohol drinken, een slaapgebrek, stress en te weinig beweging verminderen je lichaamseigen collageenproductie.

collageen gebruik

Collageen crème of supplementen, wat is beter?

Veel mensen proberen die collageenproductie terug op gang te krijgen met behulp van crèmes. De huid zal misschien zachter en gladder aanvoelen, maar de collageenmoleculen in crèmes zijn te groot, waardoor het ‘liftende’ effect verdwijnt wanneer je je gezicht wast.

Beter is om collageen op te nemen via supplementen die kleinere moleculen (peptiden) bevatten die je lichaam wel kan opnemen. Die collageenpeptiden, afkomstig uit dierlijke producten, zijn gehydrolyseerd, wat betekent dat ze in kleinere hapklare stukjes zijn afgebroken.

Collageen en hyaluronzuur, een krachtige combinatie

Wie beauty zegt, zegt ook hyaluronzuur. In tegenstelling tot wat zijn naam zegt, is hyaluronzuur een suikerverbinding en geen zuur. Dit watervasthoudend molecuul zit in je weefsels en houdt ze flexibel.

Combineer de verstevigende werking van collageen met de smerende werking van hyaluronzuur en je komt tot een droomteam voor een strakke huid.

Je vindt die combinatie in de Feel Beautiful Rundercollageen met braambessmaak. En geen zorgen, rundercollageen heeft een neutrale smaak en geur.

Veganistische collageen, bestaat dat?

Eigenlijk niet. Met een supplement met een combinatie van aminozuren, vitamine C en essentiële voedingsstoffen bereik je echter hetzelfde effect.

Een van die essentiële voedingsstoffen is het mineraal zink. Zo stimuleert zink de productie van eiwitten nodig voor de aanmaak van collageen. Daarnaast activeert zink het enzym collagenase dat het lichaam vertelt om ongezond weefsel te vervangen door gezond weefsel.

Ook essentieel voor een gezonde huid is vitamine A. De met vitamine A verwante retinoïden verminderen de afbraak van bestaande collageen en bevorderen de productie van nieuwe collageen.

Al deze belangrijkste stofjes zijn aanwezig in de Feel Beautiful Vegan Collageenbooster. Gebruik dit collageenpoeder met blauwe bessmaak in een lekkere shake!

Feel Beautiful Vegan Collageen Booster Blauwe Bes
15% Korting
Feel Beautiful Vegan Collageen Booster Blauwe Bes
5 sterren
(5)
Vanaf € 25,46
Bekijk product
Feel Beautiful Collageenpoeder Braambes
15% Korting
Feel Beautiful Collageenpoeder Braambes
5 sterren
(5)
Vanaf € 29,71
Bekijk product
Feel Beautiful collageenpoeder watermeloen
15% Korting
Feel Beautiful collageenpoeder watermeloen
4,6 sterren
(10)
Vanaf € 22,91
Bekijk product

Lees ook

Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Wat is er beter dan verse frietjes op het menu? Op je ze nu bereidt met gewone of zoete aardappelen, klaargemaakt in kokosolie smaken ze extra knapperig!

Lees meer Lees meer
Frambozen- en Bananensmoothie met Collageen

Frambozen- en Bananensmoothie met Collageen

Tijd voor een heerlijke smoothie met framboos en banaan! Het toegevoegde collageenpoeder - vegan of niet - zorgt ervoor dat jouw huid en haar echt gaan stralen!

Lees meer Lees meer
Probiotica Drankje met Citroensmaak

Probiotica Drankje met Citroensmaak

Zin in een smoothie die lekker, vullend en goed voor je spijsvertering is? Profiteer van die voordelen in een lekker zelfgemaakt probiotica drankje met citroensmaak!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties