Terug naar overzicht

Detox kuur 1 maand: reset je lichaam

Detox kuur 1 maand: reset je lichaam
IsobelB
30-1-2023
0 Reacties
detox-kuur

Goed nieuws, je lichaam bezit zelf alle tools om te ontgiften!

Welk orgaan haalt gifstoffen uit je lichaam?

We kunnen vijf systemen onderscheiden die het belangrijkste werk in het lichaam doen:

#1. De longen helpen om toxische gassen, zoals sigarettenrook, te verwijderen. Ze doen die oefening zelfs 25 keer per minuut. Trainen op dieper in- en uitademen kan je echt helpen!

#2. De huid is de eerste defensielijn van het immuunsysteem. Proberen toxines toch binnen te dringen, dan zal de huid ze verwijderen via de poriën en via het zweet.

#3. De spijsvertering start al in de mond door goed te kauwen. Elke schakel in de spijsvertering is belangrijk om enerzijds voedingsstoffen op te nemen en anderzijds toxines uit voeding te verwijderen via de stoelgang of via braken. Je inname van vezelrijke voeding vergroten is sterk aangeraden!

#4. De lever is het allerbelangrijkste ontgiftingsorgaan en helpt gifstoffen uit ons lichaam verwijderen via speciale kanalen die bekleed zijn met immuuncellen. Sommige stoffen kan de lever omzetten in onschadelijke stoffen, andere schadelijke stoffen worden via het spijsverteringskanaal verwijderd.

#5. De nieren vervolledigen het werk van de lever en zorgen voor de uitscheiding van slechte stoffen uit het bloed via de urine. Ook een overdaad aan goede stoffen zullen je nieren vermijden, zo zal je urine onnatuurlijk geel zien als je veel wateroplosbare vitamines inneemt.

Waarom zou je detoxen?

Kamp je met een onverklaarbare vermoeidheid, of heb je last van opgeblazenheid en darmproblemen? Dan zit het er dik in dat jouw lichaam een burn-out ervaart op het vlak van ontgifting. Je kan je lichaam een handje helpen door zelf een paar extra handvaten aan te reiken.

Naast voldoende vezels nuttigen, water drinken en ongezonde omgevingen vermijden, kan je aan de slag met natuurlijke middelen die het ontgiftingsproces ondersteunen.

Purasana’s detox kuur

Fase 1: de darmen reinigen & de lever ontgiften

Aloë vera drinkgel

De gels combineren verse aloë vera pulp met het verdikkingsmiddel xanthaangom tot een vloeistof die zich moeiteloos een weg door je spijsverteringssysteem baant. Aloë vera helpt zo om de darmflora terug in balans te brengen. Gebruik 50 ml aloë vera, idealiter in twee doses ‘s ochtends en ‘s avonds, voor 20 dagen lang

Green Mix poeder

Voor een optimale detox kuur, gebruik tegelijkertijd de Green Mix. De Green Mix combineert chlorella, spirulina, tarwegras en gerstegras tot een poeder rijk aan chlorofyl, vitamines en mineralen. Deze ingrediënten dragen bij tot de lichaamseigen ontgifting, een herstel van het zuur-base-evenwicht en een activatie van de natuurlijke energie. Voeg 1 maand lang dagelijks een schepje poeder toe aan een smoothie of aan yoghurt.

Fase 2: goede bacteriën in de darm herintroduceren

Kombucha

Drink twee weken lang dagelijks 1 flesje kombucha. Kombucha is een licht-bruisende gefermenteerde drank op basis van groene theebladeren, water en suiker. Na het brouwen van de thee wordt een symbiotische cultuur van bacteriën en gisten (SCOBY) toegevoegd. De SCOBY voedt zich met de suiker uit de thee en helpt goede darmbacteriën groeien.

Acacia vezelpoeder

Neem twee weken lang dagelijks 5 gram acaciavezelpoeder. Je kan het poeder als je dat wil mengen met de Green Mix smoothie/yoghurt voor een vezelboost. De oplosbare vezels in acacia werken als voedingsbron voor de goede bacteriën en helpen zo mee om het darmmicrobioom in balans te houden.

Detox kuur 1 maand schema

purasana detox kuur

Jouw benodigdheden voor een detox kuur:

Aloë vera sap vlierbes
Aloë vera sap vlierbes
4,7 sterren
(3)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Biologische Acacia Vezels
Biologische Acacia Vezels
5 sterren
(1)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Aloë vera drinkgel
20% Korting
Aloë vera drinkgel
5 sterren
(4)
Vanaf € 15,96
Bekijk product
Green mix raw powder
Green mix raw powder
4,8 sterren
(5)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Kombucha matcha
Kombucha matcha
Vanaf € 2,95
Bekijk product
Kombucha curcuma
Kombucha curcuma
5 sterren
(1)
Vanaf € 2,95
Bekijk product
Kombucha fresh ginger
Kombucha fresh ginger
5 sterren
(4)
Vanaf € 2,95
Bekijk product
Kombucha natural
Kombucha natural
4,8 sterren
(4)
Vanaf € 2,95
Bekijk product

Lees ook

Mango-Kurkuma Smoothie

Mango-Kurkuma Smoothie

De warmte van kurkuma en de zoetheid van mango passen perfect samen. We combineren deze complementaire smaken in een heerlijke smoothie!

Lees meer Lees meer
Romige comfortcurry met kurkuma

Romige comfortcurry met kurkuma

Is een heerlijke curry een van jouw favoriete comfortgerechten? Probeer vandaag deze romige curry uit en geniet van de verwarmende specerijen.

Lees meer Lees meer
Matcha Smoothies met Fruit

Matcha Smoothies met Fruit

Matcha kan je niet alleen drinken als klassieke thee, maar geeft ook kleur aan je smoothies. Ontdek onze fruitsmoothie recepten met matcha!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Detox kuur 1 maand: reset je lichaam"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties