Terug naar overzicht

Hoe krijg ik meer energie

Hoe krijg ik meer energie
Flinndal
3-7-2019
0 Reacties

voorkom een energiedip

Slap, futloos, geen energie en moeite om je bed uit komen? Iedereen heeft wel eens periode dat het energieniveau veel te laag is. Wat zijn hiervan de oorzaken en wat kun je ertegen doen.


Oorzaken energietekort

Er zijn diverse oorzaken waardoor een energietekort ontstaat. Gelukkig zijn het vaak zaken die we zelf aan kunnen pakken.


 • Voldoende nachtrust
  Er zijn heel veel verschillende oorzaken waardoor je geen energie hebt. De meest voor de hand liggende is slaaptekort. Te weinig slaap zorgt ervoor dat je lichaam onvoldoende tijd heeft om te herstellen. Hierdoor word je wakker met een dof en futloos gevoel. Hoeveel slaap iemand nodig heeft is per persoon verschillend. Probeer daarom altijd voldoende te slapen. Ga op tijd naar bed en probeer te achterhalen hoeveel slaap jij dagelijks nodig hebt.

 • Vermijd koolhydraten en suikers
  Het eten van snelle suikers en koolhydraten geven je eerst een energieboost. Maar daarna krijg je juist weer een suikerdip. Deze suikerdip ontstaat door de piek in je bloedsuikerspiegel. Je bloedsuikerspiegel stijgt door het eten van suiker.

 • Blijf bewegen
  Sporten is goed voor heel veel dingen waaronder de bloedsomloop. De doorbloeding verbetert en dat is te zien aan de kleur van je huid. Ook worden afvalstoffen sneller je lichaam afgevoerd. Door het sporten komt ook het gelukshormoon endorfine vrij. Dit stofje zorgt ervoor dat stress vermindert. Tegelijkertijd zorgt hetzelfde stofje dat je je energieker voelt.

 • Vermijd stress
  Een drukke baan, gezin, veel hobby’s of een sociaal leven. Tegenwoordig heeft iedereen het druk. Ook stress kan van invloed zijn op je energieniveau. Wanneer we stress hebben komt het hormoon cortisol vrij. Dit hormoon kan zorgen voor verschillende lichamelijke reacties zoals een verhoogde bloeddruk, bloedsuikerspiegel of een verminderde spijsvertering.


Vitaminen en mineralen voor extra energie

Er zijn diverse vitaminen en mineralen die effect hebben op hoe je je voelt. Bijvoorbeeld hoe energiek je bent. Zorg er daarvoor voor dat je altijd voldoende vitaminen binnenkrijgt door gezond en gevarieerd te eten. Dit lukt niet altijd en soms heb je gewoon wat extra’s nodig. Let daarom op de vitaminen en mineralen die je helpen bij een fit gevoel.


 • Vitamine B-complex
  Alle B-vitaminen dragen bij aan de energiestofwisseling. Ze helpen energie vrij te maken uit voeding zoals koolhydraten en eiwitten en dragen bij aan extra energie bij vermoeidheid. Het gaat dan om vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12.

 • Magnesium
  Magnesium staat bekend als een mineraal dat van belang is voor de spieren en het zenuwstelsel. Maar magnesium helpt ook bij vermoeidheid. Zo ondersteunt magnesium meer dan 300 enzymen in het lichaam. Dit zijn enzymen die betrokken zijn bij het vrijmaken van energie.

 • IJzer
  IJzer is belangrijk voor het aanmaken van rode bloedlichaampjes en de vorming van hemoglobine. Daarnaast bevordert ijzer ook de energiestofwisseling in het lichaam, net als vitamine B. IJzer draagt bij aan een fit gevoel.

Superfood en plantaardige stoffen

Ook zijn er veel superfoods en plantaardige stoffen die zorgen voor wat extra energie.

 • Maca
  Maca is een natuurlijke energiebooster. Het bevat een hoog gehalte aan calcium en ijzer. Beide mineralen helpen de energievoorziening in het lichaam. Maca is verkrijgbaar als superfood poeder en als voedingssupplement.

 • Brandnetel
  Zowel het bovengrondse gedeelte als de wortel van de brandnetel heeft een draagt bij aan een vitaal gevoel.

 • Guarana
  Guarana is een plant die de stof guaranine bevat. Deze stof lijkt op cafeïne. Guarana draagt dan ook bij aan alartheid en gaat vermoeidheid tegen. Guarana heeft een gelijkmatig effect, net als groene koffie. Guarana is verkrijgbaar als superfood poeder en als voedingssupplement.

 • Groene koffie
  Groene koffie wordt niet gebrand zoals gebeurt met normale koffiebonen. De groene koffiebonen blijven intact en behouden al hun voedingsstoffen. Zo bevat groene koffie ook natuurlijke cafeïne. Deze geeft je extra energie gelijkmatig verdeelt over de dag.

Aanbevolen producten

PuraBrain
PuraBrain
5 sterren
(9)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Memopol plus
Memopol plus
Vanaf € 24,25
Bekijk product
Guarapol plus
Guarapol plus
Vanaf € 22,90
Bekijk product
Uncariapol plus
Uncariapol plus
5 sterren
(1)
Vanaf € 22,90
Bekijk product
Jelly Plus 2000
Jelly Plus 2000
1 sterren
(1)
Vanaf € 25,95
Bekijk product
Feel Flexible collageen supplement citroen
Feel Flexible collageen supplement citroen
5 sterren
(6)
Vanaf € 29,95
Bekijk product
PuraCardio
PuraCardio
5 sterren
(3)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Levende biergist
Levende biergist
4 sterren
(1)
Vanaf € 14,25
Bekijk product
Echinacea Forte 50ml
Echinacea Forte 50ml
4,3 sterren
(3)
Vanaf € 9,75
Bekijk product
Digestion Probiotics Energy
Digestion Probiotics Energy
5 sterren
(4)
Vanaf € 19,95
Bekijk product

Lees ook

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

Graspoeders en grassappoeders zoals tarwe en gerst bieden waardevolle gezondheidsvoordelen bieden, maar verschillen significant in verwerking, voedingswaarde en gebruik. Ontdek welke vorm jij nodig hebt!

Lees meer Lees meer
2 Rode Liefdessmoothies

2 Rode Liefdessmoothies

Liefde gaat door de maag - het is een cliché. Maar met een fruitige smoothie met rode superfoods doe jij jezelf en je lief echt wel plezier. Met toegankelijke ingrediënten!

Lees meer Lees meer
Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Wat is er beter dan verse frietjes op het menu? Op je ze nu bereidt met gewone of zoete aardappelen, klaargemaakt in kokosolie smaken ze extra knapperig!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Hoe krijg ik meer energie"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties