Terug naar overzicht

Plantaardige houtskool voor de spijsvertering

Plantaardige houtskool voor de spijsvertering
Flinndal
17-7-2019
0 Reacties

plantaardige houtskool

Bij het horen van plantaardige houtskool denk je niet meteen aan een product dat je kunt innemen. Toch is het tegendeel waar. Plantaardige houtskool is een voedingssupplement dat vaak gebruikt wordt bij een opgeblazen gevoel en winderigheid.


Wat is plantaardige houtskool

Plantaardige houtskool staat ook wel bekend als geactiveerde kool. Geactiveerde kool is eigenlijk niks anders dan het verbrandingsproduct van plantaardig materiaal. Dit materiaal wordt omgezet in actieve kool. Dit wordt gedaan door de houtskool te verhitten en gassen toe te voegen waardoor er poriën ontstaan. Deze poriën zijn weer nodig om gifstoffen op te vangen. Tijdens het productieproces worden giftige en chemische stoffen verwijderd. Hierdoor houd je actief houtskool granulaat van planten over.

Houtskool wordt al eeuwen gebruikt bij vergiftiging en diarree. Dit komt omdat actieve kool, zoals het vaak genoemd wordt, in staat is bacteriën en gassen aan zich te binden.


Wat doet geactiveerde houtskool in het lichaam

Door de poriën die zijn ontstaan heeft plantaardige houtskool een groot oppervlakte. Actief houtskool granulaat bindt schadelijke stoffen die in het lichaam bevinden aan zich vast en maakt ze onschadelijk.


Hoe herken je een vegan product

Er zijn een aantal trucjes waardoor je snel kunt controleren of voedingsmiddelen vegan zijn. Wanneer een product geen vegan logo heeft is de snelste manier om de ingrediëntenlijst te bekijken.


Wanneer heb je plantaardige houtskool nodig?

Plantaardige houtskool vermindert winderigheid na het eten en bevordert de spijsvertering. Ook verlicht het een opgeblazen gevoel.

Als je weet dat je iets gaat eten dat tot gasvorming leidt (zoals linzen of bonen), neem dan een uur voor het eten minimaal 3 capsules houtskool met een groot glas water.

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{ product.collection }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Vegan paaseieren!

Nog op zoek naar ideeën voor het paasweekend? Laat ons je helpen met deze smakelijke recept! Maak je eigen vegan paaseieren

Lees meer Lees meer

Kurkuma: een boost voor je weerstand en goed voor je lichaam!

Met z’n veelheid aan positieve eigenschappen, is Kurkuma niet alleen een sterke weerstandsbooster, maar ook een effectieve ondersteuning voor de spijsvertering, spieren en gewrichten.

Lees meer Lees meer

Zelfgemaakte desinfecterende handgel

In tijden waar virussen proberen de bovenhand te krijgen, geven we ze geen schijn van kans met de zelfgemaakte desinfecterende handgel van Purasana!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Plantaardige houtskool voor de spijsvertering"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties