Tarwegras smoothie recept

Tarwegras smoothie recept
Flinndal
21-8-2018
0 Reacties

smoothie tarwegraspoeder

Veel mensen hebben wel eens geprobeerd een lekkere tarwegras smoothie te maken. Het is best moeilijk om een lekkere smoothie van tarwegras te maken omdat de smaak niet al te lekker is. Mix tarwegras daarom met fruitsoorten om de smaak te maskeren. Wij delen een lekker tarwegrasrecept.


Wat is tarwegras?

Tarwegras wordt geoogst wanneer de planten nog jong zijn. De reden hiervoor is dat tarwegras vooral in de groeifase veel voedingsstoffen bevat. Tarwegras groeit uit een tarwezaadje. In Amerika is een shotje tarwegras enorm populair.


Wat zijn de voordelen van tarwegras

Tarwegras is het rijk aan foliumzuur, calcium, ijzer, vitamine B1 en B5, eiwitten en vezels. Het is dus een mooie aanvulling op de voeding. Ook bevat tarwegras, net als chlorella, het stofje chlorofyl. Dit is het bladgroen waarmee planten in staat zijn licht op te vangen en om te zetten in energie.Waar smaakt tarwegras naar?

Zoals de naam als zegt ruikt het naar gras en is de kleur van dit poeder groen. Het smaakt redelijk neutraal maar heeft een bitter randje. Wanneer je het tarwegras poeder mengt met een beetje water en het drinkt als een shotje wil het soms niet helemaal oplossen. De poeder structuur blijf je proeven. Dat is dan ook vaak de reden waarom veel mensen tarwegras niet lekker vinden. Het echter een kwestie van wennen. Gelukkig kun je tarwegras ook mengen door een smoothie of yoghurt, zodat de smaak wat milder wordt.


Tarwegras smoothie

We hebben een tarwegras smoothie recept waarbij de smaak van tarwegras niet overheerst. Ideaal om te wennen aan de smaak.

Ingrediënten voor 2 smoothies

  • 1 banaan
  • 1 mango
  • 1 theelepel Purasana Tarwegraspoeder
  • 1 handje spinazie
  • ½ glas water of (plantaardige) melk


Schil de banaan en snijd deze in stukjes. Verwijder de pit en snijd de mango in stukken. Gooi de stukjes banaan, mango en spinazie in een blender of keukenmachine. Voeg 1 theelepel tarwegraspoeder toe en een half glas water. Mix alle ingrediënten voor 30 seconden en de smoothie is klaar.

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{ product.collection }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Kurkuma: een boost voor je weerstand en goed voor je lichaam!

Met z’n veelheid aan positieve eigenschappen, is Kurkuma niet alleen een sterke weerstandsbooster, maar ook een effectieve ondersteuning voor de spijsvertering, spieren en gewrichten.

Lees meer Lees meer

Zelfgemaakte desinfecterende handgel

In tijden waar virussen proberen de bovenhand te krijgen, geven we ze geen schijn van kans met de zelfgemaakte desinfecterende handgel van Purasana!

Lees meer Lees meer

Wij hebben de natuurlijke sterkmakers die je weerstand verhogen!

Gezond blijven in tijden van virussen doe je met Purasana, want hoe sterker je weerstand, hoe kleiner de kans dat bacteriën en virussen je te pakken krijgen en je daadwerkelijk ook ziek maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Tarwegras smoothie recept"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties