Terug naar overzicht

Waarom aloe vera drinken

Waarom aloe vera drinken
Flinndal
10-4-2019
0 Reacties

cacao poeder recept

De Aloë Vera plant staat sinds een lange tijd bekend om zijn helende eigenschappen. Steeds meer mensen ontdekken de positieve effecten van het drinken van aloë vera sap. Wij leggen uit waarom.


Wat is Aloë Vera?

De Aloë Vera plant staat sinds een lange tijd bekend om zijn helende eigenschappen. Over de plant Aloë Vera wordt al lange tijd geschreven. De plant staat bekend om zijn helende eigenschappen en wordt vooral gekweekt in de Caraïben en Afrika. De Aloë’s lijken met hun groene puntige en stekelige bladeren op cactussen, maar ze behoren ze tot de vetplanten. De plant bestaat voor 99 tot 99.5% uit water. De overige 0,5 tot 1% bevat alle effectieve stoffen.


Welke effectieve stoffen bevat aloë vera?

Aloë Vera zit boordevol vitaminen en mineralen. Onderstaande stoffen vindt je terug in de vetplant:

 • Vitaminen
  Vitaminen A, C en E. Deze vitaminen zijn antioxidanten. Antioxidanten beschermen weefsels en DNA in cellen tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Tevens komen er verschillende B-vitaminen voor in de Aloë Vera plant, namelijk: vitamine B12 voor het zenuwstelsel, foliumzuur (B11) voor de vorming van witten en rode bloedcellen en choline.

 • Mineralen
  Mineralen die in de Aloë Vera plant voorkomen zijn: calcium, chroom, koper, selenium, magnesium, mangaan, kalium, natrium en zink. Mineralen hebben we nodig voor de opbouw van ons lichaam. Zo is calcium van belang bij botten en tanden, magnesium voor de spieren en zink ondersteunt de huid.

 • Plantenhormonen
  Aloë vera bevat de stoffen auxines en gibberellinen. Dit zijn plantenhormonen, stoffen die planten aanmaken voor de groei van wortels en bladeren. Auxine en giberelinnen helpen wondgenezing en hebben een ontstekingsremmende eigenschap. Het helpt de huid sneller genezen.

 • Vetzuren
  Cholesterol, campesterol, β-sisosterol en lupeol. Deze vetzuren blijken een ontstekingsremmende werking te hebben.

 • Enzymen
  De acht enzymen: alliinase, alkalische fosfatase, amylase, bradykinase (ACE), carboxypeptidase, katalase, cellulase, lipase en peroxidase. Enzymen worden beschreven als de essentie van alle fysische levens. Alle organen, weefsels en cellen worden namelijk geactiveerd door enzymen.

Het gebruik van Aloë Vera

Vanaf eind jaren vijftig kent de Aloë Vera plant een gestage opmars als voedingssupplement. Er werd namelijk ontdekt dat het sap van de bladeren gestabiliseerd kon worden om de werkzame bestanddelen houdbaar te maken. Dit gebeurt door middel van koude persing en behulp van natuurlijke ingrediënten. Aloë Vera wordt in verschillende vormen gebruikt.

 • Aloë Vera gel wordt gewonnen uit het binnenste van de bladeren.
 • Aloë Vera sap wordt gemaakt van de bladeren waaruit de gel reeds is gewonnen. Het overgebleven deel van de bladeren wordt fijngemalen, waarna het sap eruit wordt geperst. Het vruchtvlees kan in verschillende drankjes worden toegevoegd.
 • Aloë Vera latex wordt gewonnen uit het blad, net onder de huid. De substantie is kleverig.

Waarvoor kan ik Aloë Vera gebruiken?

De gel uit de Aloë Vera plant zit bomvol met krachtige antioxidanten en vitaminen. Bij veel mensen staat de Aloë Vera plant bekend om zijn helende en verzachtende werking. Daarnaast wordt Aloë Vera veelvoudig gebruikt in schoonheids- en cosmeticaproducten voor zijn hydraterende werking. Hieronder worden de verschillende gebruiken van de Aloë Vera plant opgesomd:

 • Zonnebrand
  Aloë Vera wordt gebruikt om zonnebrand te kalmeren. Het verkoelende effect verlicht de pijn die de verbrande huid geeft.

 • Wondgenezing
  De gel van Aloë Vera kan helpen bij het versnellen van het genezingsproces van brandwonden of wondjes op de huid.

 • Huidaandoeningen
  De kalmerende werking op de huid kunnen jeuk en ontsteking helpen verminderen, waardoor Aloë Vera cremes worden toegepast ter behandeling van huidaandoeningen.

 • Spijsvertering
  Aloë Vera ontgift op een natuurlijke wijze het lichaam en helpt de spijsvertering verbeteren. Tevens kan Aloë Vera irritatie in de maag en darmen helpen verminderen.

Purasana Aloë vera drinksap en drinkgel

Alleen de hoogste kwaliteit Aloë Vera bladeren worden gebruikt voor het produceren van de Aloë Vera sap en gel van Purasana. Aan de drinksap en gel zijn geen bewaarmiddelen of suiker toegevoegd en daarbij zijn ze biologisch en vegan. De hele verwerking is van begin tot eind een ‘cold process’. Er komt op geen enkel moment warmte of verhitting, noch pasteurisatie op hoge temperatuur aan te pas. Dit zorgt voor een betere smaak en meer actieve bestanddelen in de Aloë Vera producten.


Aloë Vera (drink)sap

De pure Aloë Vera sap van Purasana bevat geen stukjes vruchtvlees. Het sap bevordert de spijsvertering, stimuleert het immuunsysteem en zit vol vitamines, mineralen en aminozuren.

Aloë Vera (drink)gel

Naast dezelfde positieve eigenschappen van de Purasana drinksap, blijft de Purasana Aloë Vera drinkgel langer kleven in de darm- en maagwand. Hierdoor kunnen de actieve stoffen van de Aloë Vera langer en beter inwerken.

Aanbevolen producten

Aloë vera gel ashwagandha
50% Korting
Aloë vera gel ashwagandha
Vanaf € 9,97
Bekijk product
Aloë vera sap vlierbes
20% Korting
Aloë vera sap vlierbes
4,7 sterren
(3)
Vanaf € 15,96
Bekijk product
Aloë vera drinkgel
20% Korting
Aloë vera drinkgel
5 sterren
(4)
Vanaf € 15,96
Bekijk product
Aloë vera sap
20% Korting
Aloë vera sap
4 sterren
(2)
Vanaf € 15,96
Bekijk product
Digestion Probiotics Transit
15% Korting
Digestion Probiotics Transit
5 sterren
(3)
Vanaf € 16,96
Bekijk product
Digestion Pro Transit
15% Korting
Digestion Pro Transit
5 sterren
(4)
Vanaf € 16,96
Bekijk product
Fenegriek Capsules
20% Korting
Fenegriek Capsules
5 sterren
(1)
Vanaf € 13,56
Bekijk product
Artisjok Capsules
20% Korting
Artisjok Capsules
Vanaf € 13,56
Bekijk product
Puragem Rozemarijn 50 ml
Puragem Rozemarijn 50 ml
Vanaf € 22,95
Bekijk product
Cynarapol Plus
Cynarapol Plus
5 sterren
(1)
Vanaf € 19,95
Bekijk product

Lees ook

2 Rode Liefdessmoothies

2 Rode Liefdessmoothies

Liefde gaat door de maag - het is een cliché. Maar met een fruitige smoothie met rode superfoods doe jij jezelf en je lief echt wel plezier. Met toegankelijke ingrediënten!

Lees meer Lees meer
Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Wat is er beter dan verse frietjes op het menu? Op je ze nu bereidt met gewone of zoete aardappelen, klaargemaakt in kokosolie smaken ze extra knapperig!

Lees meer Lees meer
Frambozen- en Bananensmoothie met Collageen

Frambozen- en Bananensmoothie met Collageen

Tijd voor een heerlijke smoothie met framboos en banaan! Het toegevoegde collageenpoeder - vegan of niet - zorgt ervoor dat jouw huid en haar echt gaan stralen!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Waarom aloe vera drinken"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties