Terug naar overzicht

Wat is het verschil tussen spirulina en chlorella

Wat is het verschil tussen spirulina en chlorella
Flinndal
25-4-2019
2 Reacties

spirulina

De groene poeders en tabletten spirulina en chorella zie je tegenwoordig steeds vaker. Het zijn zogeheten ‘superfoods’ en hebben positieve effecten op het lichaam. Waarom deze superfoods goed voor je zijn en waar ze in zitten lees je in deze blog!


Wat is spirulina?

Spirulina valt onder de blauw-groene algen. Het is een miniscuul klein algje, welke er spiraalvorming uit ziet. Vandaar de naam ‘spirulina’. Spirulina is al 3.5 miljard jaar oud en daarmee een van de belangrijkste algensoorten ter wereld. Van oorsprong leeft de alg in alkalisch water. Dit zijn mineraalrijke meren en wateren.

Blauwe spirulina bevat fycocyanine, deze stof geef spirulina haar blauwe kleur. Het is een krachtige antioxidant die het immuunsysteem stimuleert. Groene spirulina bevat veel van de stof chlorofyl, die zorgt voor de groene kleur. Dit groene pigment kent een bijzonder ontgiftende en leverbeschermende werking. De alg wordt tegenwoordig vooral gekweekt in Noord-Amerika en Azië.


Waarom is spirulina goed voor je?

Spirulina heeft een uitzonderlijk hoge voedingswaarde. Met een eiwitgehalte van 60 tot 70% is spirulina een van de rijkste bronnen van proteïnen. Daarnaast bevat het alle essentiële voedingsstoffen die we nodig hebben. De antioxidatieve werking van spirulina wordt vooral toegeschreven aan de aanwezigheid van de twee phycobiliproteïnen in de alg: phycocyanine en allophycocyanine. Ook is spirulina rijk aan de vitaminen A, C, E, K en de vitamines B1, B2, B3, B6 en B11. Ze vormen een natuurlijke bron van vitamines waardoor ze door het lichaam gemakkelijk worden opgenomen. Uniek aan spirulina is de stof fycocyanine die deze alg haar blauwe kleur geeft. Deze krachtige antioxidant stimuleert het immuunsysteem. Tot slot is de alg rijk aan de mineralen: forfor, magnesium, chroom, ijzer, zink, kalium, selenium, koper en calcium.


Wat is chlorella?

Chlorella is een groene, eencellige zoetwateralg en werd in 1890 ontdekt door de Nederlandse microbioloog M.W. Beijerinck. Chlorella betekent letterlijk: ‘klein groen blaadje’. Ze groeit in grote hoeveelheden in rivieren en meren in Zuidoost-Azië.

De groene kleur wordt verkregen door de aanwezige hoeveelheid chlorofyl. Dit bladgroen heeft een ontgiftende en leverbeschermende werking. Er bestaan verschillende soorten chlorella, maar de meest gebruikte typen die in voedingssupplementen worden gebruikt zijn de Chlorella Vulgaris en de Chlorella Pyrenoidosa.


Waarom is chlorella goed voor je?

Chlorella zit vol gezonde voedingsstoffen. Zo bevat chlorella meer dan 20 verschillende vitaminen en mineralen. Chlorella bevat veel bétacaroteen. Dit is een provitamine die door het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Het speelt een belangrijke rol in het celvernieuwingsproces en bevat anti-oxidatieve eigenschappen.

Daarnaast bevat chlorella veel gezonde vetten en beschikt de groene alg over alle vitaminen uit het B-complex. Chlorella bevat het chlorofyl, vezels, glucosamine, de enzymen chlorofyllase en pepsine, calcium, fosfor, kalium, magnesium, ijzer, zink en koper. Vitamine C, E en K komen tot slot voor in chlorella.


De verschillen tussen Spirulina en Chlorella

Spirulina en Chlorella zijn superfoods: ze zijn beide rijk aan gezonde voedingsstoffen. Wat is nu precies het verschil? Hieronder hebben wij de verschillen van spirulina en chlorella op een rijtje gezet:

  • De blauwgroene spirulina is een zoutwater alg en de groene chlorella een zoetwater alg
  • Chlorella bevat meer chlorofyl is is daarmee een sterkere ontgifter
  • Spirulina bevat meer eiwitten en vetzuren dan chlorella
  • Chlorella bevat meer bèta-caroteen dan spirulina
  • Spirulina bevat fycocyanine, een krachte antioxidant

Purasana Spirulina en Chlorella

Spirulina en chlorella zijn beide verkrijgbaar in zowel tablet- als poedervorm. Zo kun je bij Purasana terecht voor Chlorella en Spirulina raw powder. De poeders zijn perfect voor het gebruik in smoothies en gerechten. Chlorella en spirulina tabletten zijn tevens verkrijgbaar bij Purasana. In verschillende ‘super mix’ poeders van Purasana, zoals de Slimming Mix zijn spirulina en chlorella toegevoegd voor hun gezonde en werkzame eigenschappen.

Aanbevolen producten

Spirulina raw powder
Spirulina raw powder
5 sterren
(3)
Vanaf € 12,15
Bekijk product
DUO Pack Spirulina raw powder
5% Korting
DUO Pack Spirulina raw powder
Vanaf € 32,20
Bekijk product
Gedroogde moerbeien
Gedroogde moerbeien
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Matcha Premium poeder
15% Korting
Matcha Premium poeder
5 sterren
(1)
Vanaf € 15,26
Bekijk product
Gojibessen
Gojibessen
Vanaf € 15,45
Bekijk product
Blueberries
Blueberries
5 sterren
(1)
Vanaf € 11,85
Bekijk product
Sweet cherries
Sweet cherries
Vanaf € 12,90
Bekijk product
Wheat grass raw powder
Wheat grass raw powder
Vanaf € 14,35
Bekijk product
Gedroogde aardbeien
Gedroogde aardbeien
3,5 sterren
(2)
Vanaf € 12,05
Bekijk product
Ultra mix berries
Ultra mix berries
4 sterren
(1)
Vanaf € 10,95
Bekijk product

Lees ook

Groene aloë vera sap smoothie

Groene aloë vera sap smoothie

Zin in een vitaminerijke smoothie? Ontdek de groene aloë vera smoothie met aardbeien!

Lees meer Lees meer
Frisse aloë vera gel met kokos en komkommer

Frisse aloë vera gel met kokos en komkommer

Op zoek naar een verfrissende alcoholvrije cocktail? De aloë vera mocktail met kokos en komkommer is iets voor jou!

Lees meer Lees meer
Matcha kombucha met limoen en munt

Matcha kombucha met limoen en munt

Op zoek naar een frisse alcoholvrije cocktail? De kombucha mocktail met matcha, limoen en munt zal je zeker kunnen smaken!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Wat is het verschil tussen spirulina en chlorella"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Reactie van j.m.v.Wakeren, geplaatst op 11-3-2022
ik kom tot de conclusie dat je het beste van beiden 5 pillen per dag verdeeld verders veel sucses gr j.m.v.Wakeren
Reactie van j.m.v.Wakeren, geplaatst op 27-7-2021
ik ben toevallig jaren geleden aan chorella gekomen en is niet weg geweest bij mij ik gebruik het nu puur voor mijn gezondheid (tegen corona ) ben ook geent er uit die rommel gr j.m.v.wakeren