Superfoods

Digestion Probiotics Energy

5 sterren
3 Beoordelingen
Digestion Probiotics Energy
5 sterren
3 beoordelingen
 • 1 miljard levende probiotica bacteriën
 • Bron van spijsverteringsenzymen en vezels
 • Ondersteunt de spijsvertering
 • Guarana en vitamine C gaan vermoeidheid tegen
 • Verpakking met probiotica enkel voor Nederland
 • Surf naar de Belgische verpakking
15% korting speciaal voor jou
Kies je verpakking
Aantal
Op voorraad
 • 5% korting bij 2 verpakkingen
 • 10% korting bij 3 of meer verpakkingen

Beschrijving

De spijsvertering doorloopt heel wat stappen in het lichaam vooraleer het lichaam afvalstoffen uitstoot.

Wat als je eten niet goed verteert?

Als je eten niet goed verteert, dan ervaar je wellicht problemen met de stoelgang, denk maar aan een onregelmatig patroon, een wisselende consistentie en stukjes voeding in de ontlasting. Bacteriën en andere micro-organismen in je darm helpen om die voeding te verteren.

Wat doen bij een slechte spijsvertering?

Een goede spijsvertering krijg je door gezond (en langzaam) te eten, genoeg water te drinken, voldoende te bewegen en stress in te perken.

Wat ook kan helpen is meer goede bacteriën, enzymen en vezels aan je voedingspatroon toe te voegen. Digestion Probiotics Energy levert deze ingrediënten in een unieke superfood mix.

Gezonde spijsvertering, minder vermoeidheid

Goede probiotische bacteriën

Energy bevat met Megaflora 9 probiotische bacteriestammen die van nature in de darm voorkomen. Deze levende bacteriën zitten ingekapseld in een matrix die de bacteriën beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Dankzij die inkapseling overleven 90% van die bacteriën doorheen de spijsvertering. Die overlevingskans wordt uitgedrukt in de eenheid CFU/g, wat staat voor “kolonievormende eenheden per gram”.

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit, want wat ben je met een hoop dode bacteriën die toch geen melkzuur kunnen aanmaken? Melkzuur helpt je voeding verteren en draagt bij tot een gezonde darm.

Spijsverteringsenzymen

ZyMate® Max levert 10 plantaardige enzymen, o.a. bromelaïne en lactase, die het lichaam gebruikt om lactose, koolhydraten, eiwitten en vetten te verteren. Een goede werking van de spijsverteringsenzymen draagt bij aan een gezonde spijsvertering.

Vezels voor een gezonde vertering

Energy levert ook oplosbare vezels uit acacia en niet-oplosbare vezels uit psyllium. Vezels nemen water op en geven volume aan de ontlasting, wat bijdraagt tot een een gezonde spijsvertering. Goede bacteriën in je darm zijn dol op vezels, daarom zijn ze ook nuttig voor de darmflora.

Vermoeidheid bestrijden met superfoods

Spijsverteringsproblemen gaan vaak gepaard met vermoeidheid. Om dat gebrek aan energie tegen te gaan, bevat de formule rode biet, guarana en vitamine C. Guarana is een bron van natuurlijke cafeïne, en geeft een langdurige en gelijkmatige energieboost. Vitamine C helpt vermoeidheid en moeheid in het lichaam verminderen.

Digestion Probiotics Energy: gebruik

Energy komt in een verpakking van 140 g met daarin 20 porties. Voeg voor gebruik 7 g poeder toe aan 250 ml water, yoghurt of een smoothie. Roer en het product is klaar voor gebruik. Geschikt voor dagelijks gebruik in de ochtend of middag. Ideaal als 20-dagenkuur!

Brokken of klonters in je drankje? Roer goed door en laat even rusten, of gebruik een shaker om een egale structuur te bekomen. Bezinksel op de bodem is volstrekt normaal; dit zijn de vezels uit de mix die zich beginnen te binden aan het water. Na 10-15 minuten zal het drankje dus een dikkere geltextuur krijgen.

Lisa
5 sterren
12-2-2024
Als je darmproblemen hebt en last hebt van energiedips, is dit een aanrader. Het heeft mijn darmen rustiger gemaakt en me meer energie gegeven. Zeker het proberen waard!
Bekijk hier alle reviews

Kwaliteit

Digestion Probiotics Energy is vrij van bewaarmiddelen, synthetische ingrediënten, allergenen en kleurstoffen. Purasana streeft ernaar altijd zo dicht mogelijk bij haar natuurlijke origine te blijven.

De gezondheidsclaims die wij over dit product doen zijn als wetenschappelijk bewezen beoordeeld door de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authorities).

Samenstelling

Ingrediënten

Acaciagom (Acacia seyal - gom), melkzuurgistmengsel 1x109 CFU kiem (zetmeel, maltodextrine, Bifidobacterium lactis W51-52, Lactobacillus plantarum W1-W21, Enterococcus faecium W54, Lactobacillus acidophilus W22, Lactobacillus paracasei W20, Lactobacillus salivarius W24, Lactococcus lactis W19), geconcentreerd zwarte bespoeder (Ribes nigrum-fruit), guaranaextract (Paullinia cupana-zaad), natuurlijk aroma zwarte bes, psylliumpoeder (Plantago ovata-zaad), rode bietensappoeder (Beta vulgaris-vrucht), calcium ascorbaat dihydraat (Vitamine C), enzymmengsel (amidon, protease, alfa-amylase, lactase, glucoamylase, bromelaïne, papaïne, lipase, cellulase, alpha-galactosidase).

Actieve ingrediënten Per dosis (7 g) %
Acacia vezel 2900 mg -
waarvan oplosbare vezels 2610 mg -
Mengsel van melkzuurfermenten 1x10^9 -
Bifidobacterium lactis 2,2x10^8 -
Enterococcus faecium 1,1x10^8 -
Lactobacillus acidophilus 1,1x10^8 -
Lactobacillus paracasei 1,1x10^8 -
Lactobacillus plantarum 2,2x10^8 -
Lactobacillus salivarius 1,1x10^8 -
Lactococcus lactis 1,1x10^8 -
Guarana-extract 750 mg -
Psyllium (Plantago ovata) 500 mg -
Rode biet 125 mg -
Vitamine C 40 mg 50%
Complex van spijsverteringsenzymen 15 mg -
Alpha-amylase 360 DU -
Glucoamylase 0,9 AGU -
Lactase 30 ALU -
Neutrale protease 600 HUT -
Zure protease 0,6 SAPU -
Lipase 21 FIP -
Cellulase 30 CU -
Bromelaïne 12000 PU -
Papaïne 3000 PU -
Alpha-galactosidase 2,4 GAL -

* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Waarschuwingen

Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Voedingssupplementen mogen niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. De aanbevolen dosis niet overschrijden. Niet gelijktijdig toedienen met geneesmiddelen. Bevat cafeïne. Niet aanbevolen voor kinderen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. (50 mg / 250 ml - max. 80 mg cafeïne/dag). Wanneer antibiotica worden gebruikt, wacht dan 2 of bij voorkeur 3 uur voor of na inname van het antibioticum.

De informatie die we verstrekken is niet bedoeld als medisch advies. Raadpleeg je arts voordat je supplementen inneemt, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt.

Faq

ZyMate® Max: rol van de enzymen

ZyMate® Max bevat tien enzymen die stoffen uit voeding afbreken zodat ze klein genoeg zijn om door de darmwand te passeren en dan via het bloed naar de cellen te gaan. Hoe hoger de waarden van deze enzymen, hoe beter ze zijn in het afbreken van de stoffen.

 • Alfa-amylase breekt zetmeel en glycogeen af tot maltose en glucose. Activiteit gemeten in DU (Dextrinizing Units).
 • Gluco-amylase breekt zetmeel en maltodextrine af tot glucose. Activiteit gemeten in AGU (Amyloglucosidase Units).
 • Alfa-galactosidase breekt complexe koolhydraten, zoals die in peulvruchten, af tot glucose en galactose. Activiteit gemeten in GAL (Galactosidase Units).
 • Lactase breekt lactose, de suiker in melk, af tot glucose en galactose. Activiteit gemeten in ALU (Lactase Units).
 • Protease breekt eiwitten af tot aminozuren. Neutrale protease werkt optimaal bij een pH-waarde rond de 7 (bijv. in de dunne darm) en wordt uitgedrukt in HUT (Hemoglobin Unit Tyrosine base). Zure protease werkt optimaal in een zure omgeving (bijv. in de maag) en wordt uitgedrukt in SAPU (Spectrophotometric Acid Protease Units).
 • Bromelaïne en papaïne breken eiwitten af tot aminozuren en peptiden. Activiteit gemeten in PU (Gelatin Digesting Units).
 • Lipase breekt vetten, oliën en triglyceriden af tot vetzuren en monoglyceriden. Activiteit gemeten in FIP (Fédération Internationale Pharmaceutique).
 • Cellulase breekt cellulose (vezels) af tot korte-keten vetzuren. Activiteit gemeten in CU (Cellulase Units).

Megaflora 9 Evo: rol van de matrix

Het Megaflora 9 Evo-poeder zit in een matrix die de levende bacteriën helpt overleven tot in de darmen. Deze technologie heet ProbioAct®, bestaat uit o.a. zetmeel, inuline en het enzym amylase,.

De matrix helpt om de bacteriestammen te beschermen tegen omgevingsfactoren zoals temperatuursveranderingen, vocht en blootstelling aan zuurstof. Daarnaast is de matrix een voedingsbron voor de bacteriën, waardoor ze optimaal de darmen kunnen koloniseren en daar werkzame stoffen zoals melkzuur produceren.

Vergelijkbare producten

Digestion Probiotics Transit
Digestion Probiotics Transit
5 sterren
(4)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Digestion Pro Energy
Digestion Pro Energy
5 sterren
(5)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Digestion Pro Transit
Digestion Pro Transit
5 sterren
(5)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Energy smoothie
Energy smoothie
Vanaf € 10,50
Bekijk product
Bijenpollen
Bijenpollen
Vanaf € 23,95
Bekijk product

Vaak samen gekocht

Digestion Probiotics Transit
Digestion Probiotics Transit
5 sterren
(4)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Gember poeder
Gember poeder
5 sterren
(1)
Vanaf € 11,25
Bekijk product
Aloe Vera Gel met Essentiële Oliën
50% Korting
Aloe Vera Gel met Essentiële Oliën
4,7 sterren
(3)
Vanaf € 8,93
Bekijk product
Green mix raw powder
Green mix raw powder
4,8 sterren
(5)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Bietenpoeder
15% Korting
Bietenpoeder
5 sterren
(2)
Vanaf € 13,68
Bekijk product
Pu-erh tea instant
Pu-erh tea instant
4,3 sterren
(3)
Vanaf € 16,95
Bekijk product

Beoordelingen Digestion Probiotics Energy

5,0 van 5 sterren
Aantal reviews: 3
5 sterren
3
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 sterren
0

Laat een beoordeling achter

Schrijf je ervaring over dit product en help zo anderen bij het maken van hun keuze. We controleren een review voordat deze online komt. Dat doen we aan de hand van onze review voorwaarden. Als je vragen of opmerkingen hebt over bijvoorbeeld de prijs of levertijd, kunnen we je beter helpen bij onze klantenservice. Ook zij staan graag voor je klaar!

Deze naam wordt op onze site getoond bij de review
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Onze producten volgen de regels van de KOAG KAG (De Keuringsraad) en EFSA met betrekking tot gezondheidsproducten. Gezondheidsproducten mogen niet worden aangeprezen als geneesmiddelen. Daarom halen we beoordelingen of fragmenten uit beoordelingen weg die verwijzen naar een ziekte of (pijn)klacht. We stellen het op prijs als je hier rekening mee wilt houden en je beoordeling vooral formuleert op basis van gebruiksgemak en de algemene werking of tevredenheid.

Laatste 3 beoordelingen

Lisa
5 sterren
12-2-2024
Als je darmproblemen hebt en last hebt van energiedips, is dit een aanrader. Het heeft mijn darmen rustiger gemaakt en me meer energie gegeven. Zeker het proberen waard!
Marcel
5 sterren
3-10-2023
Blij met dit product, nu hoef ik geen 4 afzonderlijke producten in te nemen! Mijn middagdipjes verdwijnen sneller. Het grootste voordeel voor mij is dat de probiotica effectief werkt, in tegenstelling tot veel andere producten (vaak in capsules). Na 2 dagen was mijn spijsvertering heel wat beter. Verder heel handig in gebruik, even roeren/shaken en klaar. Ook de smaak is best lekker! Ik ben benieuwd naar de Transit-variant.
Jens
5 sterren
27-9-2023
Op advies moet ik minder koffie gaan drinken. Ik vind dit een ideale combinatie van probiotica en natuurlijke cafeïne. Mijn darmen zijn me dankbaar! En je voelt het boost effect van guarana erg goed.