Superfoods

Digestion Probiotics Transit

5 sterren
2 Beoordelingen
Digestion Probiotics Transit
5 sterren
2 beoordelingen
 • 1 miljard levende probiotica bacteriën
 • Bron van digestieve enzymen en vezels
 • Draagt bij tot een regelmatige darmtransit
 • Gember ondersteunt het immuunsysteem
 • Verpakking met probiotica enkel voor Nederland
 • Surf naar de Belgische verpakking
15% korting speciaal voor jou
Kies je verpakking
Aantal
Op voorraad
 • 5% korting bij 2 verpakkingen
 • 10% korting bij 3 of meer verpakkingen

Beschrijving

De darmen omvatten het hele verteringsproces dat in de mond begint en in de endeldarm eindigt. Elk orgaan heeft zo zijn specifieke functie.

Hoe weet je of je darmen gezond zijn?

De gezondheid van je darmen is verbonden met je darmmicrobioom, dat bestaat uit bacteriën en andere micro-organismen die betrokken zijn bij de vertering van voedsel. Je kunt de gezondheid van je darmen evalueren a.d.h.v. je stoelgang.

Problemen met de stoelgang, zoals een onregelmatig patroon, een veranderende consistentie en de aanwezigheid van onverteerde voedseldeeltjes, kunnen wijzen op een suboptimale spijsvertering en ongezonde darmen.

Hoe krijg je je darmen weer in balans?

Je krijgt je darmen terug in balans door gezond (en langzaam) te eten, genoeg water te drinken, voldoende te bewegen en stress in te perken.

Wat ook kan helpen is meer goede bacteriën, enzymen en vezels aan je voedingspatroon toe te voegen. Digestion Probiotics Transit levert deze ingrediënten in een unieke superfood mix.

4 x gezonde darmen

Goede probiotica bacteriën

Transit bevat met Megaflora 9 probiotica bacteriestammen die van nature in de darm voorkomen. Deze levende bacteriën zitten ingekapseld in een matrix die de bacteriën beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Dankzij die inkapseling overleven 90% van die bacteriën tot in de darm. Die overlevingskans wordt uitgedrukt in de eenheid CFU/g, wat staat voor “kolonievormende eenheden per gram”.

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit, want wat ben je met een hoop dode bacteriën die toch geen melkzuur kunnen aanmaken? Melkzuur helpt je voeding verteren en draagt bij tot een gezonde darm.

Digestieve enzymen

ZyMate® Max levert 10 plantaardige digestieve enzymen, o.a. bromelaïne en lactase, die het lichaam gebruikt om lactose, koolhydraten, eiwitten en vetten te verteren. Een goede werking van digestieve enzymen draagt bij aan gezonde darmen.

Vezels gunstig voor de vertering

Transit levert ook oplosbare vezels uit acacia en niet-oplosbare vezels uit psyllium. Vezels nemen water op en geven volume aan de ontlasting, wat bijdraagt tot een normale darmtransit. Goede bacteriën in je darm zijn dol op vezels, daarom zijn ze ook nuttig voor de darmflora.

Ondersteuning voor het immuunsysteem

Tot slot bevindt een groot deel van het immuunsysteem zich in de darmen. Gember bevat bestanddelen die bijdragen tot zowel een gezonde spijsvertering en een sterke weerstand.

Digestion Probiotics Transit: gebruik

Transit komt in een verpakking van 140 g met daarin 20 porties. Voeg voor gebruik 7 g poeder toe aan 250 ml water of yoghurt. Roer en het product is klaar voor gebruik. Geschikt voor dagelijks gebruik op elk moment van de dag. Ideaal als 20-dagenkuur!

Brokken of klonters in je drankje? Roer goed door en laat even rusten, of gebruik een shaker om een egale structuur te bekomen. Bezinksel op de bodem is volstrekt normaal; dit zijn de vezels uit de mix die zich beginnen te binden aan het water. Na 10-15 minuten zal het drankje dus een dikkere geltextuur krijgen.

Elisabeth
5 sterren
10-10-2023
Tot voor kort nam ik elke avond probiotica capsules voor mijn darmen. Ik probeer Transit nu al een week uit en ben tevreden over de werking! Helpt mij ook om meer te drinken...
Bekijk hier alle reviews

Kwaliteit

Digestion Probiotics Transit is vrij van bewaarmiddelen, synthetische ingrediënten, allergenen en kleurstoffen. Purasana streeft ernaar altijd zo dicht mogelijk bij haar natuurlijke origine te blijven.

De gezondheidsclaims die wij over dit product doen zijn als wetenschappelijk bewezen beoordeeld door de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authorities).

Samenstelling

Ingrediënten

Acaciagom (Acacia seyal - gom), melkzuurgistmengsel 1x109 CFU kiem (zetmeel, maltodextrine, Bifidobacterium lactis W51-52, Lactobacillus plantarum W1-W21, Enterococcus faecium W54, Lactobacillus acidophilus W22, Lactobacillus paracasei W20, Lactobacillus salivarius W24, Lactococcus lactis W19), natuurlijk citroenaroma, geconcentreerd citroensappoeder (Citrus limon-fruit), psylliumpoeder (Plantago ovata-zaad), gedroogd gemberextract (Zingiber officinalis- wortelstok), enzymmengsel (amidon, protease, alfa-amylase, lactase, glucoamylase, bromelaïne, papaïne, lipase, cellulase, alpha-galactosidase).

Actieve ingrediënten Per dosis (7 g) %
Acacia vezel 3860 mg -
waarvan oplosbare vezels 3474 mg -
Mengsel van melkzuurfermenten 1x10^9 -
Bifidobacterium lactis 2,2x10^8 -
Enterococcus faecium 1,1x10^8 -
Lactobacillus acidophilus 1,1x10^8 -
Lactobacillus paracasei 1,1x10^8 -
Lactobacillus plantarum 2,2x10^8 -
Lactobacillus salivarius 1,1x10^8 -
Lactococcus lactis 1,1x10^8 -
Geconcentreerd citroensappoeder (Citrus limon)  565 mg -
Psyllium (Plantago ovata) 500 mg -
Gemberextract 100 mg -
Complex van spijsverteringsenzymen 15 mg -
Alpha-amylase 360 DU -
Glucoamylase 0,9 AGU -
Lactase 30 ALU -
Neutrale protease 600 HUT -
Zure protease 0,6 SAPU -
Lipase 21 FIP -
Cellulase 30 CU -
Bromelaïne 12000 PU -
Papaïne 3000 PU -
Alpha-galactosidase 2,4 GAL -

* Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Waarschuwingen

Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Voedingssupplementen mogen niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. De aanbevolen dosis niet overschrijden. Niet gelijktijdig toedienen met geneesmiddelen. Niet gebruiken bij zwangerschap. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Wanneer antibiotica worden gebruikt, wacht dan 2 of bij voorkeur 3 uur voor of na inname van het antibioticum.

De informatie die we verstrekken is niet bedoeld als medisch advies. Raadpleeg je arts voordat je supplementen inneemt, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt.

Faq

ZyMate® Max: rol van de enzymen

ZyMate® Max bevat tien enzymen die stoffen uit voeding afbreken zodat ze klein genoeg zijn om door de darmwand te passeren en dan via het bloed naar de cellen te gaan. Hoe hoger de waarden van deze enzymen, hoe beter ze zijn in het afbreken van de stoffen.

 • Alfa-amylase breekt zetmeel en glycogeen af tot maltose en glucose. Activiteit gemeten in DU (Dextrinizing Units).
 • Gluco-amylase breekt zetmeel en maltodextrine af tot glucose. Activiteit gemeten in AGU (Amyloglucosidase Units).
 • Alfa-galactosidase breekt complexe koolhydraten, zoals die in peulvruchten, af tot glucose en galactose. Activiteit gemeten in GAL (Galactosidase Units).
 • Lactase breekt lactose, de suiker in melk, af tot glucose en galactose. Activiteit gemeten in ALU (Lactase Units).
 • Protease breekt eiwitten af tot aminozuren. Neutrale protease werkt optimaal bij een pH-waarde rond de 7 (bijv. in de dunne darm) en wordt uitgedrukt in HUT (Hemoglobin Unit Tyrosine base). Zure protease werkt optimaal in een zure omgeving (bijv. in de maag) en wordt uitgedrukt in SAPU (Spectrophotometric Acid Protease Units).
 • Bromelaïne en papaïne breken eiwitten af tot aminozuren en peptiden. Activiteit gemeten in PU (Gelatin Digesting Units).
 • Lipase breekt vetten, oliën en triglyceriden af tot vetzuren en monoglyceriden. Activiteit gemeten in FIP (Fédération Internationale Pharmaceutique).
 • Cellulase breekt cellulose (vezels) af tot korte-keten vetzuren. Activiteit gemeten in CU (Cellulase Units).

Megaflora 9 Evo: rol van de matrix

Het Megaflora 9 Evo-poeder zit in een matrix die de levende bacteriën helpt overleven tot in de darmen. Deze technologie heet ProbioAct®, bestaat uit o.a. zetmeel, inuline en het enzym amylase.

De matrix helpt om de bacteriestammen te beschermen tegen omgevingsfactoren zoals temperatuursveranderingen, vocht en blootstelling aan zuurstof. Daarnaast is de matrix een voedingsbron voor de bacteriën, waardoor ze optimaal de darmen kunnen koloniseren en daar werkzame stoffen zoals melkzuur produceren.

Vergelijkbare producten

Digestion Probiotics Energy
Digestion Probiotics Energy
5 sterren
(5)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Digestion Pro Transit
Digestion Pro Transit
5 sterren
(6)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Digestion Pro Energy
Digestion Pro Energy
5 sterren
(5)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Bijenpollen
Bijenpollen
Vanaf € 23,95
Bekijk product
Mariadistel poeder
Mariadistel poeder
Vanaf € 14,95
Bekijk product

Vaak samen gekocht

Digestion Probiotics Energy
Digestion Probiotics Energy
5 sterren
(5)
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Hyaluronzuur Capsules
Hyaluronzuur Capsules
5 sterren
(2)
Vanaf € 13,20
Bekijk product
Psyllium Poeder
15% Korting
Psyllium Poeder
5 sterren
(4)
Vanaf € 9,82
Bekijk product
Green mix raw powder
15% Korting
Green mix raw powder
4,9 sterren
(7)
Vanaf € 14,41
Bekijk product
Hennep eiwit poeder
Hennep eiwit poeder
4,7 sterren
(3)
Vanaf € 11,55
Bekijk product
Levertraan Softgels
Levertraan Softgels
5 sterren
(1)
Vanaf € 11,95
Bekijk product

Beoordelingen Digestion Probiotics Transit

5,0 van 5 sterren
Aantal reviews: 2
5 sterren
2
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 sterren
0

Laat een beoordeling achter

Schrijf je ervaring over dit product en help zo anderen bij het maken van hun keuze. We controleren een review voordat deze online komt. Dat doen we aan de hand van onze review voorwaarden. Als je vragen of opmerkingen hebt over bijvoorbeeld de prijs of levertijd, kunnen we je beter helpen bij onze klantenservice. Ook zij staan graag voor je klaar!

Deze naam wordt op onze site getoond bij de review
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Onze producten volgen de regels van de KOAG KAG (De Keuringsraad) en EFSA met betrekking tot gezondheidsproducten. Gezondheidsproducten mogen niet worden aangeprezen als geneesmiddelen. Daarom halen we beoordelingen of fragmenten uit beoordelingen weg die verwijzen naar een ziekte of (pijn)klacht. We stellen het op prijs als je hier rekening mee wilt houden en je beoordeling vooral formuleert op basis van gebruiksgemak en de algemene werking of tevredenheid.

Laatste 2 beoordelingen

Elisabeth
5 sterren
10-10-2023
Tot voor kort nam ik elke avond probiotica capsules voor mijn darmen. Ik probeer Transit nu al een week uit en ben tevreden over de werking! Helpt mij ook om meer te drinken...
Alexia
5 sterren
27-9-2023
Goeie probiotica superfood die ik ook kan mixen in sapjes en yoghurt.