Terug naar overzicht

Wat is de beste maca?

Wat is de beste maca?
Flinndal
8-3-2023
0 Reacties
beste maca voordelen

Maca, ook wel Peruaanse ginseng genoemd, wordt steeds populairder. Maca brengt een hoop voordelen met zich mee. De bekendste is het positieve effect op het libido. Maar maca is goed voor nog meer dingen. Lees alles over de voordelen van maca en hoe je de beste kwaliteit maca herkent.

Inhoudsopgave

Wat is maca?

Maca is een plant dat bekend staat als een knolgewas. Het is een kruidachtige plant dat groeit op het Andesgebergte in Peru. Deze tweejarige plant wordt ook wel Peruaanse ginseng genoemd. Ook wordt Maca wel eens aangeduid met de Latijnse naam: Lepidium meyenii.

Waar komt maca vandaan?

Maca komt uit Peru. Het groeit in het Andesgebergte en wordt hierdoor blootgesteld aan veel zonlicht en extreem koude weersomstandigheden. Het is daardoor een zeer sterke plant. Al ruim 2.000 jaar wordt maca in Peru verbouwd en gegeten. De Inca’s geloofden dat de krijgers er energie en kracht van kregen. De belangrijke voedingstoffen vind je in de wortel van deze plant. Daarom wordt de maca wortel gebruikt voor consumptie en als supplement.

Welke soorten maca zijn er?

Wat veel mensen niet weten is dat er drie verschillende soorten maca bestaan: gele, rode en zwarte maca. De meest bekende en meest gebruikte maca is gele maca. Wanneer er niets over de kleur van maca bijstaat, kun je ervan uit gaan dat het gaat om gele maca.

Maca poeder voordelen

Gele maca is de meest bekende maca die er is. Wanneer je op zoek bent naar maca heb je dus grote kans dat je gele maca tegenkomt. Gele maca bevat bijna alle essentiële aminozuren en een grote hoeveelheid vitaminen zoals vitamine A, B1, B2, B3 en vitamine C. Ook is het rijk aan de mineralen ijzer, magnesium, zink en calcium. Maca is geschikt voor mannen en vrouwen.

Maca:

  • Is een natuurlijke energiebooster
  • Ondersteunt de vruchtbaarheid
  • Ondersteunt de hormoonbalans
  • Verbetert de stemming van zowel mannen als vrouwen
  • Verbetert het libido

Maca voor extra energie

Van nature bevat maca een hoog gehalte aan calcium en ijzer. Calcium draagt bij aan de energievoorziening aan onze lichaamscellen. Ook ijzer is nodig om in onze cellen energie te produceren. Zo draagt maca bij aan extra energie.

Maca voor mannen

Er is een kleinschalig onderzoek geweest onder 20 mannen tussen de 20 en 40 jaar oud. Bij de groep die maca gebruikte was de hoeveelheid zaadcellen gestegen. Bij de groep die het placebo gebruikte was dit niet het geval.

Maca voor vrouwen

Maca heeft een positieve invloed op de hormoonbalans van mannen en vrouwen. Bij vrouwen betekent dat een betere balans tussen oestrogeen en progesteron. Daarnaast kan mace een positief effect hebben op de folikkelrijping en de opbouw van baarmoederslijmvlies. Hier is echter nog geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Maca voor de hormoonbalans

Maca is een adaptogeen. Een adaptogeen is een natuurlijke stof die het lichaam aanzet tot verbetering van de hormonale balans bij zowel mannen als vrouwen.

Tijdens de overgang gaan de hormonen oestrogeen en testosteron flink schommelen. Je krijgt te maken met overgangsverschijnselen. Maca kan vrouwen daarom helpen bij het verlichten overgangsverschijnselen.

Maca voor het libido

Maca heeft een positief effect op het libido van zowel mannen als vrouwen. Het bevat verschillende stoffen die effect hebben op de neurotransmitters die onder andere het seksueel functioneren bepalen bij mannen als bij vrouwen.

Welke vorm maca kun je het beste gebruiken?

Maca vind je vooral in poedervorm (als superfood) of in capsulevorm. Beide producten bevatten het poeder van de maca wortel. In welke vorm je Maca je het best kunt gebruiken is dus aan jezelf. Vind je het lastig om het poeder in gerechten te verwerken, dan is het handiger om te kiezen voor capsules.

Wat is de beste kwaliteit maca?

Wanneer je de beste kwaliteit maca wilt hebben let dan op het volgende:

  • Maca afkomstig uit Peru
  • Biologisch geteeld
  • Maca die geen hitte proces heeft ondergaan
  • Glutenvrij
  • Vegan
Maca Capsules
Maca Capsules
4,5 sterren
(2)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Cacao Maca Latté
Cacao Maca Latté
5 sterren
(5)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Maca poeder
Maca poeder
4,5 sterren
(4)
Vanaf € 10,95
Bekijk product
Maca, Cacao, Lucuma poeder mix
Maca, Cacao, Lucuma poeder mix
4 sterren
(2)
Vanaf € 14,40
Bekijk product
DUO Pack Maca Capsules
5% Korting
DUO Pack Maca Capsules
Vanaf € 32,20
Bekijk product

Lees ook

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

Graspoeders en grassappoeders zoals tarwe en gerst bieden waardevolle gezondheidsvoordelen bieden, maar verschillen significant in verwerking, voedingswaarde en gebruik. Ontdek welke vorm jij nodig hebt!

Lees meer Lees meer
2 Rode Liefdessmoothies

2 Rode Liefdessmoothies

Liefde gaat door de maag - het is een cliché. Maar met een fruitige smoothie met rode superfoods doe jij jezelf en je lief echt wel plezier. Met toegankelijke ingrediënten!

Lees meer Lees meer
Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Wat is er beter dan verse frietjes op het menu? Op je ze nu bereidt met gewone of zoete aardappelen, klaargemaakt in kokosolie smaken ze extra knapperig!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties