Terug naar overzicht

Bereik je doelen dankzij onze proteïne packs

Bereik je doelen dankzij onze proteïne packs
Manon
27-5-2021
0 Reacties
Je doelen

Bereik je doelen dankzij onze proteïne packs

Met onze verschillende proteïnes bereik je efficiënt jouw doel. Hoe ga je te werk? Je bepaalt welke van de 3 onderstaande doelen jouw ultieme doelstelling is en klikt erop om de nodige informatie te krijgen.


Inhoudsopgave




DOEL : GEWICHTSVERLIES

Maak gebruik van onze tips of producten en krijg een betere controle krijgen over jouw gewicht. Je kunt zelf je eigen doelstellingen bepalen. Gewichtsverlies kan je op verschillende manieren verkrijgen. Je kan het behalen door meer lichaamsbeweging in te plannen, zoals een dagelijkse wandeling of een 7-minuten home workout, of door te letten op de voeding die je opneemt. Wij zullen je vooral helpen om juiste voedingsmiddelen te consumeren die over gezonde voedingsstoffen beschikken.

Je lichaam werkt op energie. Deze energie haalt je lichaam uit voedingsstoffen. Het proces van het omzetten naar energie, heet je stofwisseling, wat eigenlijk een chemische reactie is. Dit kan positieve maar ook negatieve bijwerkingen hebben, afhankelijk van de bronnen waaruit het energie put (vet, koolhydraten of eiwitten).

1) Kies voor onverzadigde vetten.

Verzadigde vetten zijn voedingsstoffen die je met mate inneemt. Zij bevatten veel calorieën en zorgen voor een gewichtstoename. Verzadigde vetten vind je oa. in hamburgers, worst of koekjes en die kun je best vervangen door onverzadigde vetten, zoals plantaardige oliën, noten of makreel.
Verschil tussen beide? Verzadigde vetten zorgen ervoor dat het cholesterolgehalte in het bloed verhoogt, wat tot een groter risico op hart- en vaatziekten leidt , terwijl onverzadigde vetten ervoor zorgen dat slechte cholesterol in het lichaam wordt verlaagd. Ze bevatten ook omega 3 en omega 6, wat zorgt voor een normale groei en ontwikkeling. De proteïne-producten van Purasana hebben een gezonde verhouding tussen beide vetten.

2) Koolhydraten.

In de basis bestaan koolhydraten uit een keten van enkelvoudige suikers, waaronder glucose en fructose. Veel voorkomende koolhydraten zijn suiker, zetmeel en granen. Hoe meer glucose je in je bloed hebt, hoe meer insuline je lichaam aanmaakt. De overtollige glucose wordt direct opgeslagen als lichaamsvet, het andere verantwoorde deel wordt gebruikt voor energie. Hoewel je lichaamsvet van nature een opslagplaats is voor energie, zit de complicatie in het verhoogde insulinegehalte. Dit zorgt er namelijk indirect voor dat opgeslagen glucose lastig te verbranden is.

De Purasana proteïne producten hebben een laag gehalte aan suikers en koolydraten.
Ontdek onze pakketten 'Gewichtsverlies'.
We willen je met onze producten aantonen dat je geweldige alternatieven hebt voor ongezonde snacks, zoals een eiwitrijke shake.
Enkele voorbeelden zijn onze vegan protein producten, Whey protein en Shape & Control producten.


Tips

  • Plan je maaltijden
  • Drink veel water
  • Actiever worden
  • Goed slapen
  • Stress vermijden
Je doelen



DOEL : SPIEROPBOUW

Door gebruik van onze tips en producten hopen wij je te begeleiden om meer spiermassa op te bouwen. Kies je eigen doelstellingen.

Spiermassa opbouwen staat niet gelijk aan louter gewichtheffen. De voeding die je opneemt is even belangrijk om je spieren te laten ontwikkelen. Tip: creëer een realistisch voedings- en trainingsschema. Om spieren op te bouwen heeft je lichaam eiwitten/proteïnen nodig. Een eiwit is de bouwstof van hormonen, enzymes, immuuncellen, bindweefsel, kraakbeen en spiercellen. Eiwitten zijn heel belangrijk voor de gezondheid. Ze zorgen voor minder kans op breuken en kwetsuren en garandeert preventie op osteoporose. Ze zorgen ervoor dat je op latere leeftijd langer mobiel blijft, ze hebben een invloed op het feit dat koolhydraten beter benut worden en niet omgezet worden in vet en ze ontwikkelen.

Er zijn 2 soorten eiwitten, je hebt enerzijds dierlijke eiwitten die vooral te vinden zijn in vlees, vis, melk, eieren en tal van andere producten en anderzijds plantaardige eiwitten die in graanproducten, peulvruchten (oa .erwten, bonen), noten… aanwezig zijn.
De Purasana-producten leveren de nodige proteïnen/ eiwitten die je lichaam nodig heeft voor een perfecte opbouw van de spiermassa. De proteïnepoeders kun je combineren met een plantaardige drank in een shake. Soja, amandel, rijst, haver of kokos zijn alternatieven op de gewone melk.
Het maken van een shake is heel simpel: Je kijkt naar het aantal ml melk dat je neemt voor 1 portie en dan ga je het aantal ml delen door 10 voor het aantal gram proteïne poeder te berekenen.
Voorbeeld: 30 g eiwitpoeder in 300 ml water of rijstmelk

Wat is jouw dagelijkse behoefte eiwitten?

Doorgaans rekenen we 1,7 g eiwit per kg lichaamsgewicht per dag. Dat betekent: bij 65 kg ga je 110 g eiwit per dag innemen.

Waarom zou je voor Purasana kiezen?

- We werken met een uitgebreid gamma
- Hoogstaande kwaliteit
- Gecertificeerd
- GGO-vrij (genetisch gemodificeerd organisme), glutenvrij, sojavrij, lactosevrij, vegan (behalve whey proteinen) en koosjer gecertificeerd
- Praktische verpakking met maatlepel

Ontdek onze pakketten 'Spieropbouw' of onze vegan protein producten, Whey protein en Shape & Control producten.


Tips

  • Eet een goed ontbijt
  • Eet elke drie uur
  • Drink veel water
  • Eet veel eiwitten
Je doelen



DOEL : STRAKKER LICHAAM

Het bouwen van een strak lichaam is een combinatie van de 2 vorige artikels ( zie artikel gewichtsverlies en artikel spiermassa opbouwen). Enerzijds zal je genoeg eiwitten moeten consumeren om spiermassa te creëren en enerzijds zal je letten op het innemen van koolhydraten en vetten om overtollig lichaamsvetten te vermijden.

Calorie-inname

Het is belangrijk om voldoende calorieën binnen te krijgen. Hoeveel calorieën je per dag nodig hebt verschilt per persoon. Gemiddeld gaan we uit van 2.000 kilocalorieën (kcal) voor vrouwen en 2.500 kcal voor mannen met een actieve levensstijl. Als je een gezond gewicht heb, blijf je met deze richtlijn aardig in balans. Dat betekent dat je niet aankomt en niet afvalt. Belangrijk is dat je ook voldoende eiwitten binnenkrijgt. Zo zal je lichaam meer spiermassa opbouwen.

Koolhydraten en vetten

Vermijd verzadigde vetten en kies voor onverzadigde vetten. Koolhydraten zijn oa. suikers, vezels en zetmeel. Beide voedingsstoffen zijn bouwstenen voor je lichaam en zijn te vinden in tal van producten. Door je calorie-verdeling evenwichtig te houden in de verhouding eiwitten, vetten en koolhydraten én in combinatie gerichte training te starten, kun je werken aan een strakkere lichaamsbouw.

Purasana biedt geweldige producten aan die vegan (behalve whey), glutenvrij, lactosevrij en sojavrij zijn. Deze producten hebben een hoog gehalte aan eiwitten en een laag gehalte aan koolhydraten en vetten.

De Purasana proteïne producten hebben een laag gehalte aan suikers en koolydraten.
Ontdek onze pakketten 'strakker lichaam' of onze vegan protein producten, Whey protein en Shape & Control producten.


Tips

  • Goed slaapritme
  • Pak stress aan
  • Ga wandelen
  • Doe een workout
Je doelen

Aanbevolen producten

DUO Pack Vegan Protein Rijst
5% Korting
DUO Pack Vegan Protein Rijst
Vanaf € 41,23
Bekijk product
Jelly Plus 2000
Jelly Plus 2000
1 sterren
(1)
Vanaf € 25,95
Bekijk product
Echinacea Forte 50ml
Echinacea Forte 50ml
4,3 sterren
(3)
Vanaf € 9,75
Bekijk product
PuraBrain
PuraBrain
5 sterren
(9)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Echinacea Forte + 100ml
Echinacea Forte + 100ml
5 sterren
(1)
Vanaf € 16,40
Bekijk product
Puragem Ginkgo 50 ml
Puragem Ginkgo 50 ml
Vanaf € 24,95
Bekijk product

Lees ook

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

5 verschillen tussen grassappoeders en graspoeders

Graspoeders en grassappoeders zoals tarwe en gerst bieden waardevolle gezondheidsvoordelen bieden, maar verschillen significant in verwerking, voedingswaarde en gebruik. Ontdek welke vorm jij nodig hebt!

Lees meer Lees meer
2 Rode Liefdessmoothies

2 Rode Liefdessmoothies

Liefde gaat door de maag - het is een cliché. Maar met een fruitige smoothie met rode superfoods doe jij jezelf en je lief echt wel plezier. Met toegankelijke ingrediënten!

Lees meer Lees meer
Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Huisgemaakte Superfrietjes in de Oven

Wat is er beter dan verse frietjes op het menu? Op je ze nu bereidt met gewone of zoete aardappelen, klaargemaakt in kokosolie smaken ze extra knapperig!

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties