Terug naar overzicht

Hoe herken je een vegan product

Hoe herken je een vegan product
Flinndal
17-7-2019
0 Reacties

hoe herken je een vegan product

Je ben van plan geen vis en vlees meer te eten of je bent veganist? Hoe weet je of een product ook echt vegan is? Soms kan het onduidelijk zijn of een product vegan is. In natuurwinkels is dit vaak een stuk gemakkelijker omdat daar de meeste producten een vegan logo hebben. Maar hoe weet je bij andere producten of het vegan is?


Wat is een veganistisch product

Als we het hebben over vegan producten dan hebben we het over producten waar bij het vervaardigen geen dieren zijn gebruikt. Het product is niet getest op dieren en zowel de ingrediënten als hulpstoffen zijn 100% plantaardig.


Wat is een veganist

Iemand die vegan is eet geen dieren zoals vlees of vis of iets dat van een dier afkomstig is. Dit betekent dat een veganist ook geen zuivelproducten eet of producten gebruikt met dierlijke bestanddelen zoals wol, leer of bont.

Hoe herken je een vegan product

Er zijn een aantal trucjes waardoor je snel kunt controleren of voedingsmiddelen vegan zijn. Wanneer een product geen vegan logo heeft is de snelste manier om de ingrediëntenlijst te bekijken.

  1. Kijk naar allergenen
    Elke verpakking bevat allergeneninformatie. Dit is vaak te vinden op de achterkant. Als je twijfelt kun je altijd als eerste de ingrediëntenlijst bekijken. Allergenen staan meestal dikgedrukt in de lijst. Allergenen laten weten of er bijvoorbeeld ei, vis, koemelk of schaaldieren in het producten zitten.

  2. Raak bekend met dierlijke ingrediënten
    Het is handig om de meest gebruikte dierlijke ingrediënten en e-nummers te herkennen. Denk bijvoorbeeld aan: weipoeder, caseïne, botervet, lactose, melkpoeder, vitamine D3 (wordt vaak gemaakt uit schapenwolvet), shellak (E903), karmijn (E120), gelatine (E441) en bijenwas (E901).

  3. Kijk naar vegan keurmerk
    Sommige producten bevatten het vegan keurmerk. Deze producten zijn gegarandeerd 100% plantaardig. Voordat een product dit keurmerk krijgt, moet het een toelatingsproces ondergaan.

Aanbevolen producten

{% for product in products %}
{{ product.name }}
{{ product.collection }}
{{product.name}}
{% for star in product.rating_stars %} {% if star == "full" %}
{% endif %} {% if star == "half" %}
{% endif %} {% if star == "empty" %}
{% endif %} {% endfor %}
({{product.review_count}})
Vanaf € {{product.price | money_eu}}
Bekijk product
{% endfor %}

Lees ook

Vegan paaseieren!

Nog op zoek naar ideeën voor het paasweekend? Laat ons je helpen met deze smakelijke recept! Maak je eigen vegan paaseieren

Lees meer Lees meer

Kurkuma: een boost voor je weerstand en goed voor je lichaam!

Met z’n veelheid aan positieve eigenschappen, is Kurkuma niet alleen een sterke weerstandsbooster, maar ook een effectieve ondersteuning voor de spijsvertering, spieren en gewrichten.

Lees meer Lees meer

Zelfgemaakte desinfecterende handgel

In tijden waar virussen proberen de bovenhand te krijgen, geven we ze geen schijn van kans met de zelfgemaakte desinfecterende handgel van Purasana!

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Hoe herken je een vegan product"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties